Prijava

Tečaji po inštruktorjuOsnovno

Ime

Sandi Bitenc

Lokacija

Maribor

BIO

Pozdravljeni. Sem Sandi Bitenc, specialist za funkcionalno medicino, Guinnessov rekorder, vsestranski športnik, potapljač, adrenalinski odvisnež, prijatelj, partner, osebni trener in verjetno še kaj.

Ampak v osnovi sem oseba, prav tako kot vi. In poznam vaše tegobe. Tudi sam sem šel skozi njih. Težave z dihanjem, nezmožnost opravljanja vsakdanjih opravil, pomanjkanje energije, volje, samozavesti in odvečni kilogrami. Vse to sem dal skozi tudi sam. Bil sem neprestano siten, nezadovoljen in nesrečen.
Moje (ne)zdravje
Začelo se je že kmalu po rojstvu. Pri devetih mesecih sem bil prvič na urgenci zaradi astmatičnega napada. Astma in bronhitis sta me spremljala več kot polovico mojega življenja, z njimi pa antibiotiki in 4 stene moje sobe. Spomnim se, da je bil Hiconcil zame na jedilniku vsaj 6 krat letno in posledice na prebavi in črevesni flori so še danes občutne.

Alergije in astma so me večkrat prikovali na posteljo in prav vsi zdravniki in svojci, so mi dopovedovali, da ne smem in ne zmorem tega in onega. In to se ti počasi vtisne v spomin ter postane priročen izgovor, ko je kaj težko.

Telovadil v šoli nisem, ker sem imel opravičilo, igral se nisem zunaj z ostalimi otroci, ker so me mučile alergije, sem pa rad sedel za računalnikom in redno hodil v hladilnik. Večino mladosti sem preživel na ocvrti hrani, pire krompirju in čokoladi, kar se je lepo poznalo okrog pasu. V puberteti sem sicer v enem trenutku zelo shujšal, pri dvajsetih pa se mi je ponovno nabralo kakšnih 20 kilogramov preveč, alergije in ostale bolezni pa so me še kar spremljale.
Preobrat
In potem sem se srečal s potapljanjem. Prvi šport, ki me je resnično potegnil vase in prva stvar, v kateri sem bil zares dober. Postavil sem kar nekaj državnih rekordov in osvojil več naslovov državnega prvaka. Shujšal sem 15 kilogramov in pričel trenirat še triatlon ter hkrati spoznavati fitnes. Projekt -2901 je bil prelomnica v mojem življenju. V 24 urah na triglav, s kolesom do Pirana in tam potop na najglobljo točko slovenskega morja, z enim samim vdihom! Dokazal sem, da zmorem in da me bolezen pri tem ne ovira. Vse ovire so bile le v moji glavi. Na tej poti pa spoznal tudi moč pravilne prehrane, ki ji od leta 2006 posvečam največ pozornosti.

Počasi sem pričel s prehrano urejati svojo prebavo in tudi svojo bolezen. Sčasoma se je prebava ustalila in tudi alergije so se hkrati zmanjšale. Pumpice naenkrat nisem več potreboval in astma ter bronhitis sta kar naenkrat izginila. Danes lahko rečem da sem popolnoma zdrav in že od leta 2006 nisem zaužil nobenega antibiotika ali katerega drugega zdravila. Premagal sem marsikatero oviro in sedaj sem več kot zadovoljen s svojim telesom, samozavesten in se veselim vsakega dneva svojega življenja. Na poti sem opravil tudi ultimativno preizkušnjo IronMan ter postavil Guinnessov svetovni rekord v 24 urnem potapljanju na vdih, ki stoji še danes. Vmes odprl svojo trgovino s prehranskimi dodatki, nato postal eden boljših osebnih trenerjev, vzporedno pa zasledoval funkcionalno medicino, skozi katero sem spremenil marsikatero življenje.
Imate vprašanja? Pišite mi!

Inštruktor

Posebnost

Strokovnjak funkcionalne medicine

Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.