Prijava

Recepti

Losos s koprom ter zelenjava z lešniki in figoBy Sandi BitencObožujem lososa, to ste do sedaj verjetno že ugotovili. Tokat sem v Hoferju zasledil svežega v kopru. Pač firbec in sem ga kupil, pa moram priznat, da je bil odličen. Zraven pa sem na hitro pogledal kaj še imam v hladilniku za prilogo. Zelenjava z ingverjem, lešniki in figami, da nebo čista klasika…
Burgerji s pehtranom in zelenjava v kokosuBy Sandi BitencKer pogosto iščem kakšne nove okuse sem tokrat za kosilo poskusil naredite nekaj nekoliko eksotičnega. Imel sem še nekaj mletega mesa, veliko čebule in zelenjave ter ogromno začimb. V receptu sem sicer uporabil posušen pehtran, vendar če dobite svežega toliko bolje.
Zelenjavna štrucaBy Sandi BitencVčeraj sem stal pred skoraj praznim hladilnikom in razmišljal kaj bi pripravil za večerjo. V haladilniku res ni bilo nič pametnega razen neakaj zelenjave, česen, pršut in sir. Super bi bilo, če bi lahko to kako povezal in spekel sem si mislil. Nekoč sem imel zelo rad zelenjavni zavitek v listnatem testu in z veliko bešamela, zadnje čase pa kar nisem našel primernega nadomestka zanj. Listnato testo je zaenkrat še nemogoče nadomestit pa tudi bešamel je težko "simulirat". V predalu me je čakal še tesni zavojček mešanice za kruh, Sukrin Lov carb Bread mix z zelo zanimivo sestavo. Mešanica je brez glutena, soje in podobnih neželenih sestavin, vsebuje ogromno vlaknin skoraj nič ogljikovih hidratov. Idealna mešanica, ki pa je tokrat nisem uporabil za peko klasičnega kruha, pripravil sem namreč zelenjavno štruco.
Pražena goveja jetraBy Sandi BitencJetra so bila včasih stalnica v naši prehrani, danes pa so na krožniku le poredko. Ne vem ali je kriv okus, dejstvo, da si preveč živo predstavljamo drobovino ali pa predsodek, da je to umazano meso, a nič od tega ne drži. Jetra so sicer res čistilni organ, kar pa še ne pomeni, da so nezdrava. Kvečjemu, zaradi tega vsebujejo več vitaminov, mineralon in antioksidantov. Nekoč je bila drobovina najbolj cenjen kos živali, saj so ljudje vedeli, da vsebuje hranila, ki jih drugje težko pridobijo, čeprav niso vedeli katera ta dejansko so. Če le izpostavimo vitamina A in D, se splača pripraviti jetrca, kot jim radi rečemo po domače. Jaz jih uživam vsaj 2 krat tedensko.
Jajce v avokadu s slaninoBy Sandi BitencFotko tega avokada je objavil Gašper Grom na svojem FB profilu in takoj mi je bila všeč. Iz same fotografije je bilo nekoliko težje razločit kako točno je bila jed pripravljena ampak s poširanim jajcem, avokadom in slanino ni možno zgrešit. Tole je bil eden boljših zajtrkov v zadnjem času, predvsem pa drugačen.
Zdravi jušni cmokiBy Sandi BitencČe se želite izogibati nezdravi hrani, predvsem glutenu in moki nasploh, je jušna zakuha pogosto problematična. Pri kakšnih zelenjavnih juhah teh težav običajno ni, če pa želite pripraviti kakšno govejo ali kurjo juho, pa se pogosto spogledujete samo s čisto juho ali pa ji dodate malo stisnjenega korenčka, morda proseno kašo ali pa natrgano meso in ostalo jušno zelenjavo. Včasih bi prav pasali kakšni rezanci ali pa cmoki oziroma knedli po domače. Z rezanci vam trenutno žal še ne moremo pomagat imamo pa recept za zdrave jušne cmoke, ki jih lahko pripravite s skuto ali pa tudi brez.
Domače beljakovinske čokoladiceBy Sandi BitencPogosto se zgodi, da smo večino dneva odsotni, imamo kakšne sestanke ali druge obveznosti med katerimi se bolj težko lotimo cele malice ali kosila. V takšnih primerih pridejo prav nadomestki obroka v obliki ploščic. Veliko jih je v ponudbi po trgovinah s športno prehrano, danes pa poglejmo kako sva se jih lotila midva s Petro kar sama doma... Naredila sva 2 različici in sicer vaniljo ter čokolado, seveda z dodatki. Vsak po svojem okusu. Prepustite se svoji kreativnosti...
Sladki krompir z jabolkiBy Sandi Bitencdovolj prave hrane. Ena od zdravih škrobnatih opcij je vsekakor sladki krompir, ki ga danes dobite že v skorajda vsakem marketu. Imate klasične načine priprave, kuhanje, pečenje ali piriranje, jaz pa sem ga tokrat pripravil kot nekakšno sladico in ker sem še zmeraj brez mleka in mlečnih izdelkov je bil to nekoliko večji izziv. V končni izdelek drugače odlično paše žlica ali dve hladnega grškega jogurta ali kisle smetane.
Mangova simfonija s hrustljavimi blazinicamiBy Sandi BitencKer sta mi ostala 2 mangota in mi jih ni bilo pojesti kar tako, sem malo razmišljal kaj bi iz njih naredil. Nekaj bi pekel, nekakšne kekse in morda kakšna omakica iz mangota.. pikantna malo. Mango se dobro meša s pikantno hrano, zakaj ne bi poskusil kar v omako dodat malo čilija… Poskusit ni greh, če ne bo dobro, bom pa vrgel vstran… No, pa je bilo. Pa pikantno tudi!
1 3 4 5 6
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.