Prijava

Recepti

Kako pravilno pripraviti oreščke?By Sandi BitencNekoliko neumestno vprašanje boste najbrž rekli, saj oreščke lahko jemo kar surove. Lahko ja, vendar ali je to tudi najbolj optimalno? In potem je tukaj še težava dolgoročnega shranjevanja…
Losos pod odejico, z bučkami, porom in kokosovim mlekomBy Sandi BitencVerjetno se lahko strinjamo, da je le redko katera hrana tako okusna in zdrava kot kvaliteten losos. In čeprav priprava lososa ni ravno vrhunec kulinarične znanosti, pa je potrebno paziti na nekaj malenkosti. Tokrat vam razkrivam na kaj jaz pazim pri pripravi lososa in dodal bom še en majhen trik, ki sem se ga priučil pred kratkim in mi je zelo všeč.
Rib eye steak v omaki iz pehtrana in cvetačnim pirejemBy Sandi BitencObožujem steake! In moj najljubši je vsekakor tisti ta pravi rib eye. Pravi rib eye rez je pri nas zelo težko dobit. Gre za kos mesa s področja med 6 in 12 rebrom. Bližje kot ste glavi bolj okusni in mehko bo meso, saj ta del ne prenaša velike teže in je nekoliko bolj masten. Manj treniran kos mesa je bolj mehek, bolj masten pa okusnejši. Ponekod je serviran še s pritrjeno kostjo. Značilnost rib eya je večje oko maščobe na robu samega zrezka. Pri nas ga boste morda dobili pod imenom bržolni zrezek. Vendar pa tudi pazljivo, rib eye zrezek vsebuje kar 22 odstotkov maščobe.
Omaka za zelenjavo iz parmezana in limoneBy Sandi BitencDanes sem ob lososu skuhal brokoli in brstični ohrovt ter razmišljal kako bi ga naredil malo manj pustega. Nekakšen preliv bi pasal čez. Nekaj stvari se je našlo v hladilniku in tako sem skombiniral nekaj svežega. Parmezan in limona, pa malo začimb. Enostavno in na koncu je prišel ven odličen zelenjavni "dip".
1 4 5 6
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.