Prijava

Recepti

Curry z bučkami – pekočBy Sandi BitencŠe ena vrsta currya, tokrat z bučkami, ker jih je ta čas res ogromno. Ta curry je nekoliko bolj »šarf« in takšen naj bi pravi curry tudi bil. Preobjedel sem se ga na Šri Lanki in tam kaj druga ne poznajo. Curry se je odlično podal k rižu, mešan z malo bolj blago različico in super pikantnim sambalom.
Curry z zelenim fižolomBy Sandi BitencCurryja sicer ne delam pogosto ampak ko ga pa… Tale je bil res odličen. S Petro sva naredila dve različni vrsti in nekako se nama tokrat ni bilo vključevati mesa. Seveda pa lahko takšen curry delate s katero koli osnovo, lahko je meso, riba ali pa kakšna druga zelenjava. Ob curry se praviloma je riž, seveda pa lahko curry omako naredite tudi s kakšnim krompirjem, zelenjavo, testeninami če jih jeste…
Hamburger? Zdrav?By Sandi BitencKer so burgerji tako popularni sem se odločil, da jih tudi jaz naredim. Moram priznati, da jih že res dolgo nisem jedel, saj fast food enostavno pač ne jem. No tale sigurno ni fast hehe. Predlagam, da si vzamete kar cel dopoldan časa, če želite imeti takšno kosilo. Dela se namreč vse iz nule, vključno z majonezo in ketchupom.
Domači “zdravi” ketchupBy Sandi BitencNajprej majoneza, zdaj pa še ketchup. Si bo kdo mislil še, da stojim za hitro hrano. No, okusna vsekakor je, saj je narejena, da pritisne na vse prijetne gumbke v možganih. In ker vem, da vam je ketchup všeč in ga pogrešate, sem se ga lotil naredit sam doma. Malo je dolgotrajno ampak se splača.
Popečeni oreščki z banano in suhim sadjemBy Sandi BitencZmeraj ti, tako problematični, zdravi zajtrki. Nekateri jih sploh ne jedo, nekateri jih obožujejo, eni si jih želijo oboževati… Zdi se mi, da se pri zajtrkih še največkrat zatakne. Zame sicer zajtrk ni nič kaj drugačen obrok kot kateri koli drugi, za večino pa kak kos mesa za zajtrk ne pride v poštev. In potem zmeraj iščemo rešitve. Tukaj še en primer za kakovosten in zdrav zajtrk.
Korenčkova juha (s korenčkovim pestom)By Sandi BitencKorenčkova juha je odličen način, da v telo vnesete več topnih vlaknin, ki odlično delujejo na zdravje črevesja. Če imate pri roki mlad korenček z zelenjem, lahko iz njega naredite pesto, ki odlično začini to sladko juho. Recept za pesto pa najdete tukaj: https://www.sandibitenc.com/recept/pesto-iz-korenckovega-zelenja/
Lisičkina juhaBy Sandi BitencNekateri imamo srečo in dobimo kdaj pa kdaj kaj podarjeno in ni ga čez pravo, naravno hrano. Lisičke, lepo mlade direkt iz gozda, bolj BIO ne gre. Iz lisičk se da narediti marsikaj vendar pa rade pogrenijo. Tale juha je bila odlična, prav nič grenka in je super pasala za dopoldansko malico.
Pečen korenček s kozjim sirom in pestomBy Sandi BitencZajtrki brez kruha so večna težava zdravega prehranjevanja. Tukaj imate eno od možnih rešitev, ki bo verjetno marsikoga razveselila. Pečen korenček, zraven pa kozji sir za žar in pesto, ki sem ga tokrat naredil kar iz korenčkovega zelenja. Seveda lahko uporabit tudi kak drug pesto. Pa ja, ne gledat mojega sira. Moral bi biti primeren za žar pa se prav lepo razlil ko sem ga dal v ponev. No, vseeno je bil dober… Recept za pesto iz korenčkovega zelenja pa najdete na tem linku: https://www.sandibitenc.com/recept/pesto-iz-korenckovega-zelenja/
Pesto iz korenčkovega zelenjaBy Sandi BitencKot zagovornik pestrosti prehranjevanja se trudim pojesti vse dele hrane, tudi tiste, ki se sprva morda ne zdijo užitni. Korenčkovo zelenje je eno takšnih, ki ga verjetno ne boste jedli kar samostojno ali kuhanega v kakšni juhi saj je preveč vlaknasto, medtem pa je pesto zanimivo aromatičen. Uporabite ga lahko v več primerih, vmešate v kremno juho, postrežete s pečenim korenčkom in sirom, če jeste kruh ga lahko celo namažete nanj. Tudi na kakšni solati se dobro znajde.
1 2 3
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.