Prijava

Recepti

Pečen korenček s kozjim sirom in pestomBy Sandi BitencZajtrki brez kruha so večna težava zdravega prehranjevanja. Tukaj imate eno od možnih rešitev, ki bo verjetno marsikoga razveselila. Pečen korenček, zraven pa kozji sir za žar in pesto, ki sem ga tokrat naredil kar iz korenčkovega zelenja. Seveda lahko uporabit tudi kak drug pesto. Pa ja, ne gledat mojega sira. Moral bi biti primeren za žar pa se prav lepo razlil ko sem ga dal v ponev. No, vseeno je bil dober… Recept za pesto iz korenčkovega zelenja pa najdete na tem linku: https://www.sandibitenc.com/recept/pesto-iz-korenckovega-zelenja/
Pesto iz korenčkovega zelenjaBy Sandi BitencKot zagovornik pestrosti prehranjevanja se trudim pojesti vse dele hrane, tudi tiste, ki se sprva morda ne zdijo užitni. Korenčkovo zelenje je eno takšnih, ki ga verjetno ne boste jedli kar samostojno ali kuhanega v kakšni juhi saj je preveč vlaknasto, medtem pa je pesto zanimivo aromatičen. Uporabite ga lahko v več primerih, vmešate v kremno juho, postrežete s pečenim korenčkom in sirom, če jeste kruh ga lahko celo namažete nanj. Tudi na kakšni solati se dobro znajde.
Goveja zelenjavna juhaBy Sandi BitencNe vem zakaj je nekatere tako strah skuhat pravo juho. S tem mislim, da ne uporabljate umetnih ali vnaprej pripravljenih sestavin. Pri juhi skorajda ne morete zgrešiti. Najlažji recept za kuhanje goveje/zelenjavne juhe je: kupite lep kos govejih kosti z mozgom in kosom fino mastnega mesa, odprite hladilnik in naberite vso zelenjavo, ki jo tačas ta mrzla skrinja premore, vse skupaj narežite na koščke, prelite z vodo in kuhajte 1,5 ure. Dodajte sol in poper in gotovo.
Jajca z bezgom in kardamomomBy Sandi BitencJajca so klasika v moji prehrani in da se jih narediti na 1000 načinov, zato danes 1001. način, ki je popolnoma drugačen. Iskal sem nek nov okus in hkrati razmišljal kako bi še porabil bezeg, ki sem ga nabral včeraj. Vsekakor je okus popolnoma nov in drugače. Meni je bil všeč, če bo tudi vam pa se boste morali odločiti sami.
Hobotnica z zelenjavo iz pečiceBy Sandi BitencPravilno pripravljena hobotnica je ene mojih najljubših jedi. Še dobro, da imam prijatelje, ki mi jih dostavijo iz Jadrana sveže ulovljene. Zelo rad delam hobotnico v solati ali pa izpod peke, če je možnost, takole v pečici pa jo lahko naredim zmeraj in ni nič kaj slabša.
Rižota z mangom in kardamomomBy Sandi BitencMango je kar priljubljen sadež v moji kuhinji. Predvsem ga rad uporabljam v kombinaciji s čilijem. Danes sem se odločil za rižoto in poskusil še kombinacijo s kardamomom ter klobaso, ki mi je ostala od prejšnjega dne. Vse se porabi 🙂
Bologneze z jetriBy Sandi BitencKam skriti jetrca? To je zadnje čase nekako moj cilj. Poskusil že nekaj različnih principov, nekaj zelo uspešno in nekaj malo manj. Pred kratkim sem objavil recept za Liver burgerje, ki dejansko zelo dobro prikrije okus jeter, danes pa še verzija bologneze omake z jetrci, ki je prav tako odlična.
Liver burgers – jetrca z mletim mesomBy Sandi BitencVerjetno vam ni tuje, da sem zagovornik drobovine v prehrani, še posebej jeter. Enostavno imajo več hranil kot katera koli druga hrana sploh. Vitamin A, D, B-12, holin, železo…
Tapiokin puding z bananmi in inverjemBy Sandi BitencTapioka je pri nas nekoliko manj poznana. Gre za škrob iz korenine rastline Cassava. Čeprav sama korenina vsebuje dobre ogljikove hidrate pa je tapioka vseeno procesirana, kar pomeni, da tudi ne gre za sestavino, ko jo želite uporabljati vsakodnevno. Ohlajena tapioka sicer tvori tako imenovan odporni škrob, ki je dober prebiotik in je tudi brez glutena. Vsekakor tovori odlične sladice. Ene najboljših, in tu in tam si jih lahko privoščite.
1 2 3 4
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.