Prijava

Recepti

Popečena zelenjava s koromačem in poširana jajčkaBy Sandi BitencTokrat en recept brez mesa in sicer je ta mešanica zelenjave okusna in nasitna. Predvsem paše kombinacija s suhimi slivami in arašidi, ki celotno jed nekoliko osladijo. Zraven pa še jajčka, ki jih tokrat nisem želel vmešat v zelenjavo, saj mi je bilo škoda okusa. Pa sem se spomnil poširanih jajčk, ki jih tako preredko delam.
Bologneze z jetriBy Sandi BitencKam skriti jetrca? To je zadnje čase nekako moj cilj. Poskusil že nekaj različnih principov, nekaj zelo uspešno in nekaj malo manj. Pred kratkim sem objavil recept za Liver burgerje, ki dejansko zelo dobro prikrije okus jeter, danes pa še verzija bologneze omake z jetrci, ki je prav tako odlična.
Jedilne banane s kokosomBy Sandi BitencČe vam manjka kakšna ideja za malico ali pa morda tudi zajtrk je tukaj nekaj drugačnega. Banane za kuhanje so nekaj popolnoma drugačnega od klasičnih banan. Vsebujejo t.i. odporni škrob oziroma resistant starch, ki hrani črevesno floro, izboljšuje odzivnost na inzulin in lahko zniža holeterol. Seveda z bananami, katerimi koli, ne gre pretiravati.
Liver burgers – jetrca z mletim mesomBy Sandi BitencVerjetno vam ni tuje, da sem zagovornik drobovine v prehrani, še posebej jeter. Enostavno imajo več hranil kot katera koli druga hrana sploh. Vitamin A, D, B-12, holin, železo…
Palačinke iz riža in bananBy Sandi BitencPalačinke so ena od sladic, ki jih vsi na dietah najbolj pogrešamo. Tukaj en okusen približek brez moke, glutena in sladkorja. Pa zmerno prosim, saj štejejo kot obrok z ogljikovimi hidrati. Še najbolj primerne so po treningu.
Tapiokin puding z bananmi in inverjemBy Sandi BitencTapioka je pri nas nekoliko manj poznana. Gre za škrob iz korenine rastline Cassava. Čeprav sama korenina vsebuje dobre ogljikove hidrate pa je tapioka vseeno procesirana, kar pomeni, da tudi ne gre za sestavino, ko jo želite uporabljati vsakodnevno. Ohlajena tapioka sicer tvori tako imenovan odporni škrob, ki je dober prebiotik in je tudi brez glutena. Vsekakor tovori odlične sladice. Ene najboljših, in tu in tam si jih lahko privoščite.
Burgerji s pehtranom in zelenjava v kokosuBy Sandi BitencKer pogosto iščem kakšne nove okuse sem tokrat za kosilo poskusil naredite nekaj nekoliko eksotičnega. Imel sem še nekaj mletega mesa, veliko čebule in zelenjave ter ogromno začimb. V receptu sem sicer uporabil posušen pehtran, vendar če dobite svežega toliko bolje.
Jajce v avokadu s slaninoBy Sandi BitencFotko tega avokada je objavil Gašper Grom na svojem FB profilu in takoj mi je bila všeč. Iz same fotografije je bilo nekoliko težje razločit kako točno je bila jed pripravljena ampak s poširanim jajcem, avokadom in slanino ni možno zgrešit. Tole je bil eden boljših zajtrkov v zadnjem času, predvsem pa drugačen.
Zdravi jušni cmokiBy Sandi BitencČe se želite izogibati nezdravi hrani, predvsem glutenu in moki nasploh, je jušna zakuha pogosto problematična. Pri kakšnih zelenjavnih juhah teh težav običajno ni, če pa želite pripraviti kakšno govejo ali kurjo juho, pa se pogosto spogledujete samo s čisto juho ali pa ji dodate malo stisnjenega korenčka, morda proseno kašo ali pa natrgano meso in ostalo jušno zelenjavo. Včasih bi prav pasali kakšni rezanci ali pa cmoki oziroma knedli po domače. Z rezanci vam trenutno žal še ne moremo pomagat imamo pa recept za zdrave jušne cmoke, ki jih lahko pripravite s skuto ali pa tudi brez.
1 2 3 4
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.