Prijava

Recepti

Pastirska pita brez glutena – Shepherd’s pieBy Sandi BitencTokrat se je opogumila Petra in z vami podelila njen recept... Zdaj, ko je bolj hladno prav zapaše topla hrana na žlico. Vsaj meni. Tako sem prišla na idejo, da naredim pastirsko pito, malo po moje, brez testa, je pa vseeno vrhunsko dobro uspela in sva jo z velikim veseljem pojedla.
Hamburger? Zdrav?By Sandi BitencKer so burgerji tako popularni sem se odločil, da jih tudi jaz naredim. Moram priznati, da jih že res dolgo nisem jedel, saj fast food enostavno pač ne jem. No tale sigurno ni fast hehe. Predlagam, da si vzamete kar cel dopoldan časa, če želite imeti takšno kosilo. Dela se namreč vse iz nule, vključno z majonezo in ketchupom.
Nadevani bučkini čolničkiBy Sandi BitencDobil sem bučko. Domačo. No, ni ravno bučka, je kar ornk buča. In sem naredil ven dvojambornico, pa čolničke. Ker se mi je pač dalo. Če vam je všeč, ponovite. Predvsem otroci bodo z veseljem sodelovali. Bodite kreativni in z njimi pobarvajte jadra. Kako narediti jadra? Nič kaj ne komplicirajte. Jaz sem vzel stare palčke, ki so bile priložene sušiju, poševno odrezal staro pisemsko kuverto in evo, jadro.
Goveja zelenjavna juhaBy Sandi BitencNe vem zakaj je nekatere tako strah skuhat pravo juho. S tem mislim, da ne uporabljate umetnih ali vnaprej pripravljenih sestavin. Pri juhi skorajda ne morete zgrešiti. Najlažji recept za kuhanje goveje/zelenjavne juhe je: kupite lep kos govejih kosti z mozgom in kosom fino mastnega mesa, odprite hladilnik in naberite vso zelenjavo, ki jo tačas ta mrzla skrinja premore, vse skupaj narežite na koščke, prelite z vodo in kuhajte 1,5 ure. Dodajte sol in poper in gotovo.
Rižota z mangom in kardamomomBy Sandi BitencMango je kar priljubljen sadež v moji kuhinji. Predvsem ga rad uporabljam v kombinaciji s čilijem. Danes sem se odločil za rižoto in poskusil še kombinacijo s kardamomom ter klobaso, ki mi je ostala od prejšnjega dne. Vse se porabi 🙂
Bologneze z jetriBy Sandi BitencKam skriti jetrca? To je zadnje čase nekako moj cilj. Poskusil že nekaj različnih principov, nekaj zelo uspešno in nekaj malo manj. Pred kratkim sem objavil recept za Liver burgerje, ki dejansko zelo dobro prikrije okus jeter, danes pa še verzija bologneze omake z jetrci, ki je prav tako odlična.
Liver burgers – jetrca z mletim mesomBy Sandi BitencVerjetno vam ni tuje, da sem zagovornik drobovine v prehrani, še posebej jeter. Enostavno imajo več hranil kot katera koli druga hrana sploh. Vitamin A, D, B-12, holin, železo…
Burgerji s pehtranom in zelenjava v kokosuBy Sandi BitencKer pogosto iščem kakšne nove okuse sem tokrat za kosilo poskusil naredite nekaj nekoliko eksotičnega. Imel sem še nekaj mletega mesa, veliko čebule in zelenjave ter ogromno začimb. V receptu sem sicer uporabil posušen pehtran, vendar če dobite svežega toliko bolje.
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.