Prijava

Recepti

Korenčkova juha (s korenčkovim pestom)By Sandi BitencKorenčkova juha je odličen način, da v telo vnesete več topnih vlaknin, ki odlično delujejo na zdravje črevesja. Če imate pri roki mlad korenček z zelenjem, lahko iz njega naredite pesto, ki odlično začini to sladko juho. Recept za pesto pa najdete tukaj: https://www.sandibitenc.com/recept/pesto-iz-korenckovega-zelenja/
Pesto iz korenčkovega zelenjaBy Sandi BitencKot zagovornik pestrosti prehranjevanja se trudim pojesti vse dele hrane, tudi tiste, ki se sprva morda ne zdijo užitni. Korenčkovo zelenje je eno takšnih, ki ga verjetno ne boste jedli kar samostojno ali kuhanega v kakšni juhi saj je preveč vlaknasto, medtem pa je pesto zanimivo aromatičen. Uporabite ga lahko v več primerih, vmešate v kremno juho, postrežete s pečenim korenčkom in sirom, če jeste kruh ga lahko celo namažete nanj. Tudi na kakšni solati se dobro znajde.
Jajca z bezgom in kardamomomBy Sandi BitencJajca so klasika v moji prehrani in da se jih narediti na 1000 načinov, zato danes 1001. način, ki je popolnoma drugačen. Iskal sem nek nov okus in hkrati razmišljal kako bi še porabil bezeg, ki sem ga nabral včeraj. Vsekakor je okus popolnoma nov in drugače. Meni je bil všeč, če bo tudi vam pa se boste morali odločiti sami.
Jedilne banane s kokosomBy Sandi BitencČe vam manjka kakšna ideja za malico ali pa morda tudi zajtrk je tukaj nekaj drugačnega. Banane za kuhanje so nekaj popolnoma drugačnega od klasičnih banan. Vsebujejo t.i. odporni škrob oziroma resistant starch, ki hrani črevesno floro, izboljšuje odzivnost na inzulin in lahko zniža holeterol. Seveda z bananami, katerimi koli, ne gre pretiravati.
Losos ala sous videBy Sandi BitencZadnje dni se mi zdi, da bom umrl na lososu. Pomoje sem ga v zadnjih 14 dneh jedel vsaj 8 krat. Pogosteje bi verjetno lahko jedel samo še kakšen rib eye steak. Ni pa o njem kdaj drugič, tokrat pa še enkrat o lososu. Enkrat sem vam že pisal o perfektni pripravi lososa in tokrat sem vse skupaj še nadgradil. Pa še zelo enostavno je. Pogosto se namreč zgodi, da lososa prepečemo, s tem izsušimo in ni ve tako dober kot bi lahko bil. V slow cookerju (sous vide) se vam to ne more zgodit, zmeraj boste dobili namreč perfektno pripravljenega lososa. Brez izjeme. Pa tudi priloga je bila svojevrstna. Sladki krompir in cvetača ala sous vide ter pekan orehi na olivnem olju s čilijem.
Burgerji s pehtranom in zelenjava v kokosuBy Sandi BitencKer pogosto iščem kakšne nove okuse sem tokrat za kosilo poskusil naredite nekaj nekoliko eksotičnega. Imel sem še nekaj mletega mesa, veliko čebule in zelenjave ter ogromno začimb. V receptu sem sicer uporabil posušen pehtran, vendar če dobite svežega toliko bolje.
Jajce v avokadu s slaninoBy Sandi BitencFotko tega avokada je objavil Gašper Grom na svojem FB profilu in takoj mi je bila všeč. Iz same fotografije je bilo nekoliko težje razločit kako točno je bila jed pripravljena ampak s poširanim jajcem, avokadom in slanino ni možno zgrešit. Tole je bil eden boljših zajtrkov v zadnjem času, predvsem pa drugačen.
Zdravi jušni cmokiBy Sandi BitencČe se želite izogibati nezdravi hrani, predvsem glutenu in moki nasploh, je jušna zakuha pogosto problematična. Pri kakšnih zelenjavnih juhah teh težav običajno ni, če pa želite pripraviti kakšno govejo ali kurjo juho, pa se pogosto spogledujete samo s čisto juho ali pa ji dodate malo stisnjenega korenčka, morda proseno kašo ali pa natrgano meso in ostalo jušno zelenjavo. Včasih bi prav pasali kakšni rezanci ali pa cmoki oziroma knedli po domače. Z rezanci vam trenutno žal še ne moremo pomagat imamo pa recept za zdrave jušne cmoke, ki jih lahko pripravite s skuto ali pa tudi brez.
1 2 3
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.