Prijava

Recepti

Boršč in rdeča pesaBy Sandi BitencNekako nismo navajeni kuhati z rdečo peso, vsaj jaz nisem in tako sva včeraj s Petro tuhtala, kaj bi lahko iz nje naredila, glede na to, da naju že lep čas čaka v shrambi. Običajno sva jo samo skuhala ali popekla in postregla kot prilogo, enkrat sva z njo celo obogatila pire krompir. Tokrat pa je Petra prišla na idejo, da bi naredila boršč. Jaz pa… boršč? Kak se sploh to napiše. In sva poiskala recept, ki jih je stotine in vsak je malo drugačen. Tukaj torej najin boršč, ki je nastal iz zelenjave, ki sva jo pač imela doma. Moram rečt, da sva bila oba navdušena nad odličnim okusom in grozno barvo.
Korenčkova juha (s korenčkovim pestom)By Sandi BitencKorenčkova juha je odličen način, da v telo vnesete več topnih vlaknin, ki odlično delujejo na zdravje črevesja. Če imate pri roki mlad korenček z zelenjem, lahko iz njega naredite pesto, ki odlično začini to sladko juho. Recept za pesto pa najdete tukaj: https://www.sandibitenc.com/recept/pesto-iz-korenckovega-zelenja/
Lisičkina juhaBy Sandi BitencNekateri imamo srečo in dobimo kdaj pa kdaj kaj podarjeno in ni ga čez pravo, naravno hrano. Lisičke, lepo mlade direkt iz gozda, bolj BIO ne gre. Iz lisičk se da narediti marsikaj vendar pa rade pogrenijo. Tale juha je bila odlična, prav nič grenka in je super pasala za dopoldansko malico.
Goveja zelenjavna juhaBy Sandi BitencNe vem zakaj je nekatere tako strah skuhat pravo juho. S tem mislim, da ne uporabljate umetnih ali vnaprej pripravljenih sestavin. Pri juhi skorajda ne morete zgrešiti. Najlažji recept za kuhanje goveje/zelenjavne juhe je: kupite lep kos govejih kosti z mozgom in kosom fino mastnega mesa, odprite hladilnik in naberite vso zelenjavo, ki jo tačas ta mrzla skrinja premore, vse skupaj narežite na koščke, prelite z vodo in kuhajte 1,5 ure. Dodajte sol in poper in gotovo.
Zdravi jušni cmokiBy Sandi BitencČe se želite izogibati nezdravi hrani, predvsem glutenu in moki nasploh, je jušna zakuha pogosto problematična. Pri kakšnih zelenjavnih juhah teh težav običajno ni, če pa želite pripraviti kakšno govejo ali kurjo juho, pa se pogosto spogledujete samo s čisto juho ali pa ji dodate malo stisnjenega korenčka, morda proseno kašo ali pa natrgano meso in ostalo jušno zelenjavo. Včasih bi prav pasali kakšni rezanci ali pa cmoki oziroma knedli po domače. Z rezanci vam trenutno žal še ne moremo pomagat imamo pa recept za zdrave jušne cmoke, ki jih lahko pripravite s skuto ali pa tudi brez.
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.