Prijava

Recepti

Hamburger? Zdrav?By Sandi BitencKer so burgerji tako popularni sem se odločil, da jih tudi jaz naredim. Moram priznati, da jih že res dolgo nisem jedel, saj fast food enostavno pač ne jem. No tale sigurno ni fast hehe. Predlagam, da si vzamete kar cel dopoldan časa, če želite imeti takšno kosilo. Dela se namreč vse iz nule, vključno z majonezo in ketchupom.
Domači “zdravi” ketchupBy Sandi BitencNajprej majoneza, zdaj pa še ketchup. Si bo kdo mislil še, da stojim za hitro hrano. No, okusna vsekakor je, saj je narejena, da pritisne na vse prijetne gumbke v možganih. In ker vem, da vam je ketchup všeč in ga pogrešate, sem se ga lotil naredit sam doma. Malo je dolgotrajno ampak se splača.
“Zdrava” majonezaBy Sandi BitencMajoneza je verjetno eden bolj kontroverznih dodatkov k hrani. Mnogi jo obožujejo je pa tudi na zelo slabem glasu zaradi visoke vsebnosti maščob. Če me spremljate že dlje časa boste seveda vedeli, da maščobe niso tako zelo problematične, še posebej ne če so v kvalitetni obliki. Če boste majonezo naredili sami doma in izbrali »dobre« maščobe potem bo tudi majoneza dejansko zdrav dodatek. Seveda pa velja tudi opozorilo, da je majoneze lahko hitro preveč, je namreč kalorijska bomba in se pogosto pri njej ne znamo kontrolirat. Izboljša okus in teksturo hrane kar nas napelje do tega, da pojemo še več kot bi običajno.
Nadevani bučkini čolničkiBy Sandi BitencDobil sem bučko. Domačo. No, ni ravno bučka, je kar ornk buča. In sem naredil ven dvojambornico, pa čolničke. Ker se mi je pač dalo. Če vam je všeč, ponovite. Predvsem otroci bodo z veseljem sodelovali. Bodite kreativni in z njimi pobarvajte jadra. Kako narediti jadra? Nič kaj ne komplicirajte. Jaz sem vzel stare palčke, ki so bile priložene sušiju, poševno odrezal staro pisemsko kuverto in evo, jadro.
Pečen korenček s kozjim sirom in pestomBy Sandi BitencZajtrki brez kruha so večna težava zdravega prehranjevanja. Tukaj imate eno od možnih rešitev, ki bo verjetno marsikoga razveselila. Pečen korenček, zraven pa kozji sir za žar in pesto, ki sem ga tokrat naredil kar iz korenčkovega zelenja. Seveda lahko uporabit tudi kak drug pesto. Pa ja, ne gledat mojega sira. Moral bi biti primeren za žar pa se prav lepo razlil ko sem ga dal v ponev. No, vseeno je bil dober… Recept za pesto iz korenčkovega zelenja pa najdete na tem linku: https://www.sandibitenc.com/recept/pesto-iz-korenckovega-zelenja/
Pesto iz korenčkovega zelenjaBy Sandi BitencKot zagovornik pestrosti prehranjevanja se trudim pojesti vse dele hrane, tudi tiste, ki se sprva morda ne zdijo užitni. Korenčkovo zelenje je eno takšnih, ki ga verjetno ne boste jedli kar samostojno ali kuhanega v kakšni juhi saj je preveč vlaknasto, medtem pa je pesto zanimivo aromatičen. Uporabite ga lahko v več primerih, vmešate v kremno juho, postrežete s pečenim korenčkom in sirom, če jeste kruh ga lahko celo namažete nanj. Tudi na kakšni solati se dobro znajde.
Goveja zelenjavna juhaBy Sandi BitencNe vem zakaj je nekatere tako strah skuhat pravo juho. S tem mislim, da ne uporabljate umetnih ali vnaprej pripravljenih sestavin. Pri juhi skorajda ne morete zgrešiti. Najlažji recept za kuhanje goveje/zelenjavne juhe je: kupite lep kos govejih kosti z mozgom in kosom fino mastnega mesa, odprite hladilnik in naberite vso zelenjavo, ki jo tačas ta mrzla skrinja premore, vse skupaj narežite na koščke, prelite z vodo in kuhajte 1,5 ure. Dodajte sol in poper in gotovo.
Jajca z bezgom in kardamomomBy Sandi BitencJajca so klasika v moji prehrani in da se jih narediti na 1000 načinov, zato danes 1001. način, ki je popolnoma drugačen. Iskal sem nek nov okus in hkrati razmišljal kako bi še porabil bezeg, ki sem ga nabral včeraj. Vsekakor je okus popolnoma nov in drugače. Meni je bil všeč, če bo tudi vam pa se boste morali odločiti sami.
Popečena zelenjava s koromačem in poširana jajčkaBy Sandi BitencTokrat en recept brez mesa in sicer je ta mešanica zelenjave okusna in nasitna. Predvsem paše kombinacija s suhimi slivami in arašidi, ki celotno jed nekoliko osladijo. Zraven pa še jajčka, ki jih tokrat nisem želel vmešat v zelenjavo, saj mi je bilo škoda okusa. Pa sem se spomnil poširanih jajčk, ki jih tako preredko delam.
1 2 3
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.