Prijava

Recepti

Bologneze z jetriBy Sandi BitencKam skriti jetrca? To je zadnje čase nekako moj cilj. Poskusil že nekaj različnih principov, nekaj zelo uspešno in nekaj malo manj. Pred kratkim sem objavil recept za Liver burgerje, ki dejansko zelo dobro prikrije okus jeter, danes pa še verzija bologneze omake z jetrci, ki je prav tako odlična.
Jajce v avokadu s slaninoBy Sandi BitencFotko tega avokada je objavil Gašper Grom na svojem FB profilu in takoj mi je bila všeč. Iz same fotografije je bilo nekoliko težje razločit kako točno je bila jed pripravljena ampak s poširanim jajcem, avokadom in slanino ni možno zgrešit. Tole je bil eden boljših zajtrkov v zadnjem času, predvsem pa drugačen.
Zdravi jušni cmokiBy Sandi BitencČe se želite izogibati nezdravi hrani, predvsem glutenu in moki nasploh, je jušna zakuha pogosto problematična. Pri kakšnih zelenjavnih juhah teh težav običajno ni, če pa želite pripraviti kakšno govejo ali kurjo juho, pa se pogosto spogledujete samo s čisto juho ali pa ji dodate malo stisnjenega korenčka, morda proseno kašo ali pa natrgano meso in ostalo jušno zelenjavo. Včasih bi prav pasali kakšni rezanci ali pa cmoki oziroma knedli po domače. Z rezanci vam trenutno žal še ne moremo pomagat imamo pa recept za zdrave jušne cmoke, ki jih lahko pripravite s skuto ali pa tudi brez.
Rib eye steak v omaki iz pehtrana in cvetačnim pirejemBy Sandi BitencObožujem steake! In moj najljubši je vsekakor tisti ta pravi rib eye. Pravi rib eye rez je pri nas zelo težko dobit. Gre za kos mesa s področja med 6 in 12 rebrom. Bližje kot ste glavi bolj okusni in mehko bo meso, saj ta del ne prenaša velike teže in je nekoliko bolj masten. Manj treniran kos mesa je bolj mehek, bolj masten pa okusnejši. Ponekod je serviran še s pritrjeno kostjo. Značilnost rib eya je večje oko maščobe na robu samega zrezka. Pri nas ga boste morda dobili pod imenom bržolni zrezek. Vendar pa tudi pazljivo, rib eye zrezek vsebuje kar 22 odstotkov maščobe.
1 2 3
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.