Prijava

Recepti

Lisičkina juhaBy Sandi BitencNekateri imamo srečo in dobimo kdaj pa kdaj kaj podarjeno in ni ga čez pravo, naravno hrano. Lisičke, lepo mlade direkt iz gozda, bolj BIO ne gre. Iz lisičk se da narediti marsikaj vendar pa rade pogrenijo. Tale juha je bila odlična, prav nič grenka in je super pasala za dopoldansko malico.
Pečen korenček s kozjim sirom in pestomBy Sandi BitencZajtrki brez kruha so večna težava zdravega prehranjevanja. Tukaj imate eno od možnih rešitev, ki bo verjetno marsikoga razveselila. Pečen korenček, zraven pa kozji sir za žar in pesto, ki sem ga tokrat naredil kar iz korenčkovega zelenja. Seveda lahko uporabit tudi kak drug pesto. Pa ja, ne gledat mojega sira. Moral bi biti primeren za žar pa se prav lepo razlil ko sem ga dal v ponev. No, vseeno je bil dober… Recept za pesto iz korenčkovega zelenja pa najdete na tem linku: https://www.sandibitenc.com/recept/pesto-iz-korenckovega-zelenja/
Pesto iz korenčkovega zelenjaBy Sandi BitencKot zagovornik pestrosti prehranjevanja se trudim pojesti vse dele hrane, tudi tiste, ki se sprva morda ne zdijo užitni. Korenčkovo zelenje je eno takšnih, ki ga verjetno ne boste jedli kar samostojno ali kuhanega v kakšni juhi saj je preveč vlaknasto, medtem pa je pesto zanimivo aromatičen. Uporabite ga lahko v več primerih, vmešate v kremno juho, postrežete s pečenim korenčkom in sirom, če jeste kruh ga lahko celo namažete nanj. Tudi na kakšni solati se dobro znajde.
Goveja zelenjavna juhaBy Sandi BitencNe vem zakaj je nekatere tako strah skuhat pravo juho. S tem mislim, da ne uporabljate umetnih ali vnaprej pripravljenih sestavin. Pri juhi skorajda ne morete zgrešiti. Najlažji recept za kuhanje goveje/zelenjavne juhe je: kupite lep kos govejih kosti z mozgom in kosom fino mastnega mesa, odprite hladilnik in naberite vso zelenjavo, ki jo tačas ta mrzla skrinja premore, vse skupaj narežite na koščke, prelite z vodo in kuhajte 1,5 ure. Dodajte sol in poper in gotovo.
Jajca z bezgom in kardamomomBy Sandi BitencJajca so klasika v moji prehrani in da se jih narediti na 1000 načinov, zato danes 1001. način, ki je popolnoma drugačen. Iskal sem nek nov okus in hkrati razmišljal kako bi še porabil bezeg, ki sem ga nabral včeraj. Vsekakor je okus popolnoma nov in drugače. Meni je bil všeč, če bo tudi vam pa se boste morali odločiti sami.
Hobotnica z zelenjavo iz pečiceBy Sandi BitencPravilno pripravljena hobotnica je ene mojih najljubših jedi. Še dobro, da imam prijatelje, ki mi jih dostavijo iz Jadrana sveže ulovljene. Zelo rad delam hobotnico v solati ali pa izpod peke, če je možnost, takole v pečici pa jo lahko naredim zmeraj in ni nič kaj slabša.
Popečena zelenjava s koromačem in poširana jajčkaBy Sandi BitencTokrat en recept brez mesa in sicer je ta mešanica zelenjave okusna in nasitna. Predvsem paše kombinacija s suhimi slivami in arašidi, ki celotno jed nekoliko osladijo. Zraven pa še jajčka, ki jih tokrat nisem želel vmešat v zelenjavo, saj mi je bilo škoda okusa. Pa sem se spomnil poširanih jajčk, ki jih tako preredko delam.
Bologneze z jetriBy Sandi BitencKam skriti jetrca? To je zadnje čase nekako moj cilj. Poskusil že nekaj različnih principov, nekaj zelo uspešno in nekaj malo manj. Pred kratkim sem objavil recept za Liver burgerje, ki dejansko zelo dobro prikrije okus jeter, danes pa še verzija bologneze omake z jetrci, ki je prav tako odlična.
Jedilne banane s kokosomBy Sandi BitencČe vam manjka kakšna ideja za malico ali pa morda tudi zajtrk je tukaj nekaj drugačnega. Banane za kuhanje so nekaj popolnoma drugačnega od klasičnih banan. Vsebujejo t.i. odporni škrob oziroma resistant starch, ki hrani črevesno floro, izboljšuje odzivnost na inzulin in lahko zniža holeterol. Seveda z bananami, katerimi koli, ne gre pretiravati.
1 2 3 4
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.