Prijava

Recepti

Liver burgers – jetrca z mletim mesomBy Sandi BitencVerjetno vam ni tuje, da sem zagovornik drobovine v prehrani, še posebej jeter. Enostavno imajo več hranil kot katera koli druga hrana sploh. Vitamin A, D, B-12, holin, železo…
Losos ala sous videBy Sandi BitencZadnje dni se mi zdi, da bom umrl na lososu. Pomoje sem ga v zadnjih 14 dneh jedel vsaj 8 krat. Pogosteje bi verjetno lahko jedel samo še kakšen rib eye steak. Ni pa o njem kdaj drugič, tokrat pa še enkrat o lososu. Enkrat sem vam že pisal o perfektni pripravi lososa in tokrat sem vse skupaj še nadgradil. Pa še zelo enostavno je. Pogosto se namreč zgodi, da lososa prepečemo, s tem izsušimo in ni ve tako dober kot bi lahko bil. V slow cookerju (sous vide) se vam to ne more zgodit, zmeraj boste dobili namreč perfektno pripravljenega lososa. Brez izjeme. Pa tudi priloga je bila svojevrstna. Sladki krompir in cvetača ala sous vide ter pekan orehi na olivnem olju s čilijem.
Losos s koprom ter zelenjava z lešniki in figoBy Sandi BitencObožujem lososa, to ste do sedaj verjetno že ugotovili. Tokat sem v Hoferju zasledil svežega v kopru. Pač firbec in sem ga kupil, pa moram priznat, da je bil odličen. Zraven pa sem na hitro pogledal kaj še imam v hladilniku za prilogo. Zelenjava z ingverjem, lešniki in figami, da nebo čista klasika…
Burgerji s pehtranom in zelenjava v kokosuBy Sandi BitencKer pogosto iščem kakšne nove okuse sem tokrat za kosilo poskusil naredite nekaj nekoliko eksotičnega. Imel sem še nekaj mletega mesa, veliko čebule in zelenjave ter ogromno začimb. V receptu sem sicer uporabil posušen pehtran, vendar če dobite svežega toliko bolje.
Jajce v avokadu s slaninoBy Sandi BitencFotko tega avokada je objavil Gašper Grom na svojem FB profilu in takoj mi je bila všeč. Iz same fotografije je bilo nekoliko težje razločit kako točno je bila jed pripravljena ampak s poširanim jajcem, avokadom in slanino ni možno zgrešit. Tole je bil eden boljših zajtrkov v zadnjem času, predvsem pa drugačen.
Rib eye steak v omaki iz pehtrana in cvetačnim pirejemBy Sandi BitencObožujem steake! In moj najljubši je vsekakor tisti ta pravi rib eye. Pravi rib eye rez je pri nas zelo težko dobit. Gre za kos mesa s področja med 6 in 12 rebrom. Bližje kot ste glavi bolj okusni in mehko bo meso, saj ta del ne prenaša velike teže in je nekoliko bolj masten. Manj treniran kos mesa je bolj mehek, bolj masten pa okusnejši. Ponekod je serviran še s pritrjeno kostjo. Značilnost rib eya je večje oko maščobe na robu samega zrezka. Pri nas ga boste morda dobili pod imenom bržolni zrezek. Vendar pa tudi pazljivo, rib eye zrezek vsebuje kar 22 odstotkov maščobe.
1 2 3 4
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.