Prijava

Recepti

Pesto iz korenčkovega zelenjaBy Sandi BitencKot zagovornik pestrosti prehranjevanja se trudim pojesti vse dele hrane, tudi tiste, ki se sprva morda ne zdijo užitni. Korenčkovo zelenje je eno takšnih, ki ga verjetno ne boste jedli kar samostojno ali kuhanega v kakšni juhi saj je preveč vlaknasto, medtem pa je pesto zanimivo aromatičen. Uporabite ga lahko v več primerih, vmešate v kremno juho, postrežete s pečenim korenčkom in sirom, če jeste kruh ga lahko celo namažete nanj. Tudi na kakšni solati se dobro znajde.
Rižota z mangom in kardamomomBy Sandi BitencMango je kar priljubljen sadež v moji kuhinji. Predvsem ga rad uporabljam v kombinaciji s čilijem. Danes sem se odločil za rižoto in poskusil še kombinacijo s kardamomom ter klobaso, ki mi je ostala od prejšnjega dne. Vse se porabi 🙂
Losos ala sous videBy Sandi BitencZadnje dni se mi zdi, da bom umrl na lososu. Pomoje sem ga v zadnjih 14 dneh jedel vsaj 8 krat. Pogosteje bi verjetno lahko jedel samo še kakšen rib eye steak. Ni pa o njem kdaj drugič, tokrat pa še enkrat o lososu. Enkrat sem vam že pisal o perfektni pripravi lososa in tokrat sem vse skupaj še nadgradil. Pa še zelo enostavno je. Pogosto se namreč zgodi, da lososa prepečemo, s tem izsušimo in ni ve tako dober kot bi lahko bil. V slow cookerju (sous vide) se vam to ne more zgodit, zmeraj boste dobili namreč perfektno pripravljenega lososa. Brez izjeme. Pa tudi priloga je bila svojevrstna. Sladki krompir in cvetača ala sous vide ter pekan orehi na olivnem olju s čilijem.
Losos s koprom ter zelenjava z lešniki in figoBy Sandi BitencObožujem lososa, to ste do sedaj verjetno že ugotovili. Tokat sem v Hoferju zasledil svežega v kopru. Pač firbec in sem ga kupil, pa moram priznat, da je bil odličen. Zraven pa sem na hitro pogledal kaj še imam v hladilniku za prilogo. Zelenjava z ingverjem, lešniki in figami, da nebo čista klasika…
Burgerji s pehtranom in zelenjava v kokosuBy Sandi BitencKer pogosto iščem kakšne nove okuse sem tokrat za kosilo poskusil naredite nekaj nekoliko eksotičnega. Imel sem še nekaj mletega mesa, veliko čebule in zelenjave ter ogromno začimb. V receptu sem sicer uporabil posušen pehtran, vendar če dobite svežega toliko bolje.
Jajce v avokadu s slaninoBy Sandi BitencFotko tega avokada je objavil Gašper Grom na svojem FB profilu in takoj mi je bila všeč. Iz same fotografije je bilo nekoliko težje razločit kako točno je bila jed pripravljena ampak s poširanim jajcem, avokadom in slanino ni možno zgrešit. Tole je bil eden boljših zajtrkov v zadnjem času, predvsem pa drugačen.
Zdravi jušni cmokiBy Sandi BitencČe se želite izogibati nezdravi hrani, predvsem glutenu in moki nasploh, je jušna zakuha pogosto problematična. Pri kakšnih zelenjavnih juhah teh težav običajno ni, če pa želite pripraviti kakšno govejo ali kurjo juho, pa se pogosto spogledujete samo s čisto juho ali pa ji dodate malo stisnjenega korenčka, morda proseno kašo ali pa natrgano meso in ostalo jušno zelenjavo. Včasih bi prav pasali kakšni rezanci ali pa cmoki oziroma knedli po domače. Z rezanci vam trenutno žal še ne moremo pomagat imamo pa recept za zdrave jušne cmoke, ki jih lahko pripravite s skuto ali pa tudi brez.
1 2
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.