Prijava

Recepti

Hobotnica z zelenjavo iz pečiceBy Sandi BitencPravilno pripravljena hobotnica je ene mojih najljubših jedi. Še dobro, da imam prijatelje, ki mi jih dostavijo iz Jadrana sveže ulovljene. Zelo rad delam hobotnico v solati ali pa izpod peke, če je možnost, takole v pečici pa jo lahko naredim zmeraj in ni nič kaj slabša.
Losos ala sous videBy Sandi BitencZadnje dni se mi zdi, da bom umrl na lososu. Pomoje sem ga v zadnjih 14 dneh jedel vsaj 8 krat. Pogosteje bi verjetno lahko jedel samo še kakšen rib eye steak. Ni pa o njem kdaj drugič, tokrat pa še enkrat o lososu. Enkrat sem vam že pisal o perfektni pripravi lososa in tokrat sem vse skupaj še nadgradil. Pa še zelo enostavno je. Pogosto se namreč zgodi, da lososa prepečemo, s tem izsušimo in ni ve tako dober kot bi lahko bil. V slow cookerju (sous vide) se vam to ne more zgodit, zmeraj boste dobili namreč perfektno pripravljenega lososa. Brez izjeme. Pa tudi priloga je bila svojevrstna. Sladki krompir in cvetača ala sous vide ter pekan orehi na olivnem olju s čilijem.
Losos s koprom ter zelenjava z lešniki in figoBy Sandi BitencObožujem lososa, to ste do sedaj verjetno že ugotovili. Tokat sem v Hoferju zasledil svežega v kopru. Pač firbec in sem ga kupil, pa moram priznat, da je bil odličen. Zraven pa sem na hitro pogledal kaj še imam v hladilniku za prilogo. Zelenjava z ingverjem, lešniki in figami, da nebo čista klasika…
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.