Prijava

Recepti

Hitra malica iz mandljevega masla in beljakovin sirotkeBy Sandi BitencKadar se vam mudi in nimate časa kuhati, je lahko to odlična izbira za malico ali celo zajtrk (pa tudi, kadar se vam zlušta kaj sladkega). Vsebuje kvalitetne beljakovine in maščobe ter ogromno vitaminov, mineralov in antioksidantov. Je brzinsko in mega okusno.
Enostavni biskvit iz banan in jajc – brez glutenaBy Sandi BitencTokrat nekaj čisto enostavnega in dobrega. Sam biskvit lahko ima le 2 sestavini, jajca in banane, jaz pa ga obogatim še s kozjimi beljakovinami za malo več sladkosti in bolj kompakten biskvit. Z biskvitom lahko naredite muffine tako kot sem jih jaz, čeprav ne bodo ravno lepi, lahko pa zmes uporabite za čisto navaden biskvit. Pravzaprav, bi se dalo iz njega speči tudi torto.
Skutina strnjenka s slivami (in kavo)By Sandi BitencTako, že dolgo nisem objavil nobene sladice. Nekako jih zadnje čase ne pogrešam, čeprav kakšno občasno pripravim. Zmeraj sem imel rad sladice iz kozarcev in tokrat je bilo potrebno porabit slive preden zgnijejo. V hladilniku se je našla še albuminska skuta in sladka smetana, želatina pa je zmeraj pri roki. Če se bojite želatine, nikar. Sestavlja jo večinoma glicin, ki je tisti del aminokislinske sestave sodobne prehrane, ki pogosto primanjkuje. Želatina ima torej le pozitivne učinke na telo in ja, lahko ji rečemo skorajda naravni dodatek. Sladkor pa je v popolnosti zamenjan z naravnim nadomestkom Sukrin
Jedilne banane s kokosomBy Sandi BitencČe vam manjka kakšna ideja za malico ali pa morda tudi zajtrk je tukaj nekaj drugačnega. Banane za kuhanje so nekaj popolnoma drugačnega od klasičnih banan. Vsebujejo t.i. odporni škrob oziroma resistant starch, ki hrani črevesno floro, izboljšuje odzivnost na inzulin in lahko zniža holeterol. Seveda z bananami, katerimi koli, ne gre pretiravati.
Palačinke iz riža in bananBy Sandi BitencPalačinke so ena od sladic, ki jih vsi na dietah najbolj pogrešamo. Tukaj en okusen približek brez moke, glutena in sladkorja. Pa zmerno prosim, saj štejejo kot obrok z ogljikovimi hidrati. Še najbolj primerne so po treningu.
Tapiokin puding z bananmi in inverjemBy Sandi BitencTapioka je pri nas nekoliko manj poznana. Gre za škrob iz korenine rastline Cassava. Čeprav sama korenina vsebuje dobre ogljikove hidrate pa je tapioka vseeno procesirana, kar pomeni, da tudi ne gre za sestavino, ko jo želite uporabljati vsakodnevno. Ohlajena tapioka sicer tvori tako imenovan odporni škrob, ki je dober prebiotik in je tudi brez glutena. Vsekakor tovori odlične sladice. Ene najboljših, in tu in tam si jih lahko privoščite.
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.