Prijava

Bologneze z jetri

Kam skriti jetrca? To je zadnje čase nekako moj cilj. Poskusil že nekaj različnih principov, nekaj zelo uspešno in nekaj malo manj. Pred kratkim sem objavil recept za Liver burgerje, ki dejansko zelo dobro prikrije okus jeter, danes pa še verzija bologneze omake z jetrci, ki je prav tako odlična.

Zakaj se tako trudim? Predvsem, ker so jetra hranilno daleč najboljša hrana, ki jih lahko sploh jeste. Nekaterim so zelo všeč, spet drugi pa imajo z njihovim okusom težave. Na ta način boste še zmeraj lahko uživali v hrano in dobili iz je vse koristne sestavine.

bologneze z jetri

Navodila

1

Čebulo drobno narežite in jo na hitro, na visoki vročini popražite. Med praženjem solite, saj bo tako hitreje postala mehkejša. Dodajte mleto meso in na drobno narezana jetra. Oboje naj bo sobne temperature. Ko je meso popraženo, dodajte pelate in zmanjšajte temperaturo, da bo počasi vrelo.

Dodajte začimbe po okusu in temno čokolado. Temna čokolada bo pobrala kislino, ki jo spusti paradižnik. Kuhajte pol ure in po potrebi dolijte malo vode (jaz je nisem, je pa od vas odvisno kako gosto omako želite).

Čisto na koncu dodajte nasekljan česen in premešajte.

Čudežne testenine, prevrite in odcedite ter prelijte z omako. Zraven se dobro poda žlica kisle smetane ali pa nasekljan peteršilj.

Dober tek!

bologneze z jetri

Sestavine

 150 g govejih jeter
 250 g mletega govejega stegna
 2 čebuli
 2 pelatov
 5 česna
 1 soli
 1 popra
 1 majarona
 5 origana
 1 črne čokolade (85%)
 1 maščobe za pečenje (svinjska mast, maslo, olivno olje)

 

Ingredients

 150 g govejih jeter
 250 g mletega govejega stegna
 2 čebuli
 2 pelatov
 5 česna
 1 soli
 1 popra
 1 majarona
 5 origana
 1 črne čokolade (85%)
 1 maščobe za pečenje (svinjska mast, maslo, olivno olje)

Directions

1

Čebulo drobno narežite in jo na hitro, na visoki vročini popražite. Med praženjem solite, saj bo tako hitreje postala mehkejša. Dodajte mleto meso in na drobno narezana jetra. Oboje naj bo sobne temperature. Ko je meso popraženo, dodajte pelate in zmanjšajte temperaturo, da bo počasi vrelo.

Dodajte začimbe po okusu in temno čokolado. Temna čokolada bo pobrala kislino, ki jo spusti paradižnik. Kuhajte pol ure in po potrebi dolijte malo vode (jaz je nisem, je pa od vas odvisno kako gosto omako želite).

Čisto na koncu dodajte nasekljan česen in premešajte.

Čudežne testenine, prevrite in odcedite ter prelijte z omako. Zraven se dobro poda žlica kisle smetane ali pa nasekljan peteršilj.

Dober tek!

bologneze z jetri

Bologneze z jetri
27. avgusta, 2019
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.