Print Options:

Bučkini polpeti

Prep Time5 minsCook Time10 minsTotal Time15 mins

Trenutno je sezona bučk in ko zrastejo, zrastejo. Zdi se mi, da bi trenutno lahko jedle bučke za zajtrk, malico, kosilo in večerjo, kar postane hitro dolgočasno. Tukaj je en recept za malo manj dolgočasne bučke. Bučkine polpete lahko poljubno začinite in vsakič bodo malo drugačne. Odlične so kot priloga k kakšnim mesnim jedem, lahko pa jih jeste tudi samostojno.

bučkini polpeti

 1 velika bučka
 2 jajci
 1 naribanega ingverja
 1 indijskega trpotca
 5 soli
 1 popra
 1 nasekljanega svežega timijana
 1 nasekljanega svežega peteršilja
 1 kurkume
1

Bučke naribate in nasolite, da spustijo vodo. Večkrat jih z roko pregnetite nato pa stisnite. Če imate primerno krpo jih zavijte in stisnite z njeno pomočjo, drugače pa jih lahko stisnete tudi z rokami.

Dodajte jajca, ingver in preostale začimbe po želji. Če želite nekoliko bolj čvrste polpete dodajte indijski trpotec ali chia semena ter pustite kakšno minuto stati. Z indijskim trpotec bodo polpeti dobili obliko, postali pa bodo tudi nekoliko »želatinasti«. Če vam to ni všeč enostavno izpustite indijski trpotec.

bučkini polpeti

2

V ponvi na srednji temperaturi stopite malo masla. Če je masa redka jo zajemite z žlico in specite nekakšne žličnike. V nasprotnem primeru lahko z rokami oblikujete 1cm debele polpete in jih spečete.

Če ste dodali indijski trpotec upoštevajte, da se bodo polpeti pekli nekoliko dlje.

bučkini polpeti

3

bučkini polpeti

4

bučkini polpeti