Prijava

Curry z bučkami – pekoč

Še ena vrsta currya, tokrat z bučkami, ker jih je ta čas res ogromno. Ta curry je nekoliko bolj »šarf« in takšen naj bi pravi curry tudi bil. Preobjedel sem se ga na Šri Lanki in tam kaj druga ne poznajo. Curry se je odlično podal k rižu, mešan z malo bolj blago različico in super pikantnim sambalom.
curry z bučkami pekoč

Navodila

1

Čebulo grobo narežite in jo prepražite na kokosovem maslu. Dodajte drobno narezan ingver in grobo narezana česen in čili ter še malo popražite. Dodajte na kocke narezane bučke. Če so bučke zelo velike in zrele jih lahko olupite, drugače pa jih pustite neolupljene. Bučke lahko zamenjate s kakšno drugo zelenjavo ali mesom. Dodajte curry in zalijte z malo vode ravno toliko, da so bučke na pol pokrite. Dodajte še preostale začimbe ter kokosovo mleko in kuhajte do mehkega.

Servirajte z belim rižem in še kakšno malo manj pikantno curry omako, saj so naši okusi pri tem zelo različni.

curry z bučkami pekoč

Sestavine

 1 velika rdeča čebula
 3 česna
 1 nasekljanega ingverja
 5 sveži zeleni čili
 2 curry mešanice (poiščite original v kakšni indijski trgovini)
 1 žafrana
 1 čilija v prahu
 5 pločevinke kokosovega mleka (vsaj 70%)
 2 narezanih bučk
 1 kokosovega masla za pražit
 sol in poper

Ingredients

 1 velika rdeča čebula
 3 česna
 1 nasekljanega ingverja
 5 sveži zeleni čili
 2 curry mešanice (poiščite original v kakšni indijski trgovini)
 1 žafrana
 1 čilija v prahu
 5 pločevinke kokosovega mleka (vsaj 70%)
 2 narezanih bučk
 1 kokosovega masla za pražit
 sol in poper

Directions

1

Čebulo grobo narežite in jo prepražite na kokosovem maslu. Dodajte drobno narezan ingver in grobo narezana česen in čili ter še malo popražite. Dodajte na kocke narezane bučke. Če so bučke zelo velike in zrele jih lahko olupite, drugače pa jih pustite neolupljene. Bučke lahko zamenjate s kakšno drugo zelenjavo ali mesom. Dodajte curry in zalijte z malo vode ravno toliko, da so bučke na pol pokrite. Dodajte še preostale začimbe ter kokosovo mleko in kuhajte do mehkega.

Servirajte z belim rižem in še kakšno malo manj pikantno curry omako, saj so naši okusi pri tem zelo različni.

curry z bučkami pekoč

Curry z bučkami – pekoč
27. avgusta, 2019
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.