Prijava

Domači “zdravi” ketchup

Najprej <a href="https://www.sandibitenc.com/recept/zdrava-majoneza/">majoneza</a>, zdaj pa še ketchup. Si bo kdo mislil še, da stojim za hitro hrano. No, okusna vsekakor je, saj je narejena, da pritisne na vse prijetne gumbke v možganih. In ker vem, da vam je ketchup všeč in ga pogrešate, sem se ga lotil naredit sam doma. Malo je dolgotrajno ampak se splača.
domači ketchup

Navodila

1

Sama priprava niti ni tako zakomplicirana kot je dolgotrajna. Če imate slow cooker ga lahko uporabite, drugače pa narežite vse velike sestavine na drobne kose in jih dajte v ponev. Dodajte vse sestavine iz seznama in kuhajte na nizki temperaturi, da prav na malo vre. Vsakih 15 minut dolijte malo vode in večkrat premešajte ter pazite, da se vam mešanica ne prisomodi. Kuhati boste morali vsaj kakšne 3 do 4 ure, da boste dobili pravi okus.

domači ketchup

2

Ko je mešanica kuhana jo dajte v blender in dobro spasirajte. Če se ne pasira lepo dolijte malo vode. Če se vam mešanica sedaj zdi preredka jo še nekaj časa prevrite, da se zgosti. Vzemite fino cedilko in mešanico pretlačite skozi njo. Tukaj se boste morali kar malo potruditi a ne obupajte. Jaz jo z žlico pritiskam skozi cedilo.

domači ketchup

3

Ketchup nato ohladite in ga nato še dodatno začinite po okusu s soljo, poprom, kajenskim poprom in Sukrinom. Ketchup ima tako intenziven okus prav zato ker je tako sladek in slan hkrati zato vam ni treba šparat s temi sestavinami.

domači ketchup

Sestavine

 2 velika, zrela paradižnika
 5 rdeče čebule
 2 česna
 1 gorčičnih semen (ali gorčice)
 100 ml belega balzamičnega kisa
 1 rožmarina
 1 soli
 1 popra
 1 oregana
 1 kajenskega popra (če ne želite pikant ga izpustite)

Ingredients

 2 velika, zrela paradižnika
 5 rdeče čebule
 2 česna
 1 gorčičnih semen (ali gorčice)
 100 ml belega balzamičnega kisa
 1 rožmarina
 1 soli
 1 popra
 1 oregana
 1 kajenskega popra (če ne želite pikant ga izpustite)

Directions

1

Sama priprava niti ni tako zakomplicirana kot je dolgotrajna. Če imate slow cooker ga lahko uporabite, drugače pa narežite vse velike sestavine na drobne kose in jih dajte v ponev. Dodajte vse sestavine iz seznama in kuhajte na nizki temperaturi, da prav na malo vre. Vsakih 15 minut dolijte malo vode in večkrat premešajte ter pazite, da se vam mešanica ne prisomodi. Kuhati boste morali vsaj kakšne 3 do 4 ure, da boste dobili pravi okus.

domači ketchup

2

Ko je mešanica kuhana jo dajte v blender in dobro spasirajte. Če se ne pasira lepo dolijte malo vode. Če se vam mešanica sedaj zdi preredka jo še nekaj časa prevrite, da se zgosti. Vzemite fino cedilko in mešanico pretlačite skozi njo. Tukaj se boste morali kar malo potruditi a ne obupajte. Jaz jo z žlico pritiskam skozi cedilo.

domači ketchup

3

Ketchup nato ohladite in ga nato še dodatno začinite po okusu s soljo, poprom, kajenskim poprom in Sukrinom. Ketchup ima tako intenziven okus prav zato ker je tako sladek in slan hkrati zato vam ni treba šparat s temi sestavinami.

domači ketchup

Domači “zdravi” ketchup
27. avgust, 2019
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.