Prijava

Enostavni biskvit iz banan in jajc – brez glutena

Tokrat nekaj čisto enostavnega in dobrega. Sam biskvit lahko ima le 2 sestavini, jajca in banane, jaz pa ga obogatim še s kozjimi beljakovinami za malo več sladkosti in bolj kompakten biskvit. Z biskvitom lahko naredite muffine tako kot sem jih jaz, čeprav ne bodo ravno lepi, lahko pa zmes uporabite za čisto navaden biskvit. Pravzaprav, bi se dalo iz njega speči tudi torto.
biskvit iz banan brez glutena

Navodila

1

Pečico segrejte na 175oC. Banane narežite na večje kose in jih skupaj z jajci spasirajte v blenderju. Dodajte ostale sestavine po želji in okusu. Maso lahko vlijete v modelček za muffine, model za torto ali navaden pekač in pecite približno 20 do 25 minut. Ponudite lahko tople ali ohlajene z nadevom ali brez. Jaz sem ob njih naredil ingverjevo smetano.

biskvit iz banan brez glutena

2

biskvit iz banan brez glutena

Sestavine

 5 rdečih banan
 4 jajca
 5 cimeta
 1 klinčkov

Ingredients

 5 rdečih banan
 4 jajca
 5 cimeta
 1 klinčkov

Directions

1

Pečico segrejte na 175oC. Banane narežite na večje kose in jih skupaj z jajci spasirajte v blenderju. Dodajte ostale sestavine po želji in okusu. Maso lahko vlijete v modelček za muffine, model za torto ali navaden pekač in pecite približno 20 do 25 minut. Ponudite lahko tople ali ohlajene z nadevom ali brez. Jaz sem ob njih naredil ingverjevo smetano.

biskvit iz banan brez glutena

2

biskvit iz banan brez glutena

Enostavni biskvit iz banan in jajc – brez glutena
27. avgust, 2019
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.