Prijava

Hamburger? Zdrav?

Ker so burgerji tako popularni sem se odločil, da jih tudi jaz naredim. Moram priznati, da jih že res dolgo nisem jedel, saj fast food enostavno pač ne jem. No tale sigurno ni fast hehe. Predlagam, da si vzamete kar cel dopoldan časa, če želite imeti takšno kosilo. Dela se namreč vse iz nule, vključno z majonezo in ketchupom.
domači zdrav hamburger

Navodila

1

Najprej specite Sukrin kruh po navodilih na škatlici. Nič težkega, le oblikujte 4 hlebčke. Naredite majonezain ketchup (priporočam, da ketchup narediti en dan prej, saj je priprav dolgotrajna).

Čebulo in slanino na drobno narežite in popražite, dodajte drobno narezan česen in še malo popražite, da zadiši. Mešanico dodajte k mletemu mesu in začinite z rdečo papriko, soljo, majaronom, rožmarinom, gorčico in poprom. Meso res dobro pregnetite in oblikujte približno 1,5 cm debele polpete. Meso naj bo sobne temperature, ko ga boste dali pečt.

Burgerji bodo seveda najboljši, če boste
zakurili žar na oglje. Polpete pecite približno 4 minute in jih obrnite. Dajte nanje sir, da se stopi in pecite še 4 minute. To je, če imate seveda dovolj vročine. Znotraj naj ostanejo še malo roza, takrat bodo najboljši.

domači zdrav hamburger

2

Hlebčke stisnite in sploščite ter jih prerežite. Na hitro jih popecite na žaru in sestavite svoje burgerje. V burgerje sodi praviloma list solate, rezina ali dve paradižnika in rezina kumarice. Pa seveda žlička majoneze in ketchupa. Sestavite si jih po svojem okusu.

Pa ne obremenjujte se, da jih je težko ugriznit in da boste celi zapackani… Enostavno uživajte 😀

domači zdrav hamburger

Sestavine

 1 kg mletega mesa (najbolje čisto goveje pleče)
 1 gorčice
 1 rdeča čebula
 4 česna
 1 majarona
 1 svežega rožmarina
 1 soli
 1 rdeče paprike
 10 rezin prekajene slanine
 1 popra
 4 rezine sira (čedar se lepo topi)
 4 listi zelene solate
 1 paradižnik
 1 kumarica

Ingredients

 1 kg mletega mesa (najbolje čisto goveje pleče)
 1 gorčice
 1 rdeča čebula
 4 česna
 1 majarona
 1 svežega rožmarina
 1 soli
 1 rdeče paprike
 10 rezin prekajene slanine
 1 popra
 4 rezine sira (čedar se lepo topi)
 4 listi zelene solate
 1 paradižnik
 1 kumarica

Directions

1

Najprej specite Sukrin kruh po navodilih na škatlici. Nič težkega, le oblikujte 4 hlebčke. Naredite majonezain ketchup (priporočam, da ketchup narediti en dan prej, saj je priprav dolgotrajna).

Čebulo in slanino na drobno narežite in popražite, dodajte drobno narezan česen in še malo popražite, da zadiši. Mešanico dodajte k mletemu mesu in začinite z rdečo papriko, soljo, majaronom, rožmarinom, gorčico in poprom. Meso res dobro pregnetite in oblikujte približno 1,5 cm debele polpete. Meso naj bo sobne temperature, ko ga boste dali pečt.

Burgerji bodo seveda najboljši, če boste
zakurili žar na oglje. Polpete pecite približno 4 minute in jih obrnite. Dajte nanje sir, da se stopi in pecite še 4 minute. To je, če imate seveda dovolj vročine. Znotraj naj ostanejo še malo roza, takrat bodo najboljši.

domači zdrav hamburger

2

Hlebčke stisnite in sploščite ter jih prerežite. Na hitro jih popecite na žaru in sestavite svoje burgerje. V burgerje sodi praviloma list solate, rezina ali dve paradižnika in rezina kumarice. Pa seveda žlička majoneze in ketchupa. Sestavite si jih po svojem okusu.

Pa ne obremenjujte se, da jih je težko ugriznit in da boste celi zapackani… Enostavno uživajte 😀

domači zdrav hamburger

Hamburger? Zdrav?
27. avgusta, 2019
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.