Prijava

Hobotnica z zelenjavo iz pečice

Pravilno pripravljena hobotnica je ene mojih najljubših jedi. Še dobro, da imam prijatelje, ki mi jih dostavijo iz Jadrana sveže ulovljene. Zelo rad delam hobotnico v solati ali pa izpod peke, če je možnost, takole v pečici pa jo lahko naredim zmeraj in ni nič kaj slabša.
hobotnica v pečici
Category, , , , , , , , , , , DifficultyIntermediatePrep Time20 minsCook Time1 hr 10 minsTotal Time1 hr 30 mins

Navodila

1

Hobotnico očistite. Odrežite ji lovke in glavo, srednji del pa zavrzite saj je običajno žilav in trd. Glavo dobro očistite. Zavrite vodo in ji dodajte žličko rožmarina, žlico rdečega popra, 1 na četrtine narezano čebulo in žlico olivnega olja. Kuhajte v pokriti posodi približno 25 do 30 minut.

hobotnica v pečici

2

Tačas narežite vso zelenjavo na srednje velike kose in jo razporedite v malo pomaščen pekač (olivno olje). Krompir rad dam na vrh, da se lepo zapeče. Dodajte vse začimbe tako, da jih raztresete po zelenjavi. Prelijte z vinom in balzamičnim kisom (če boste v zelenjavo dodali paradižnik, kisa ne boste potrebovali).

hobotnica v pečici

3

Hobotnico odcedite. V zelenjavo v pekaču naredite vdolbine in vanjo postavite lovke hobotnice ter glavo. Tanke dele lovk skrbno zvite na dno, da se ne bodo prežgale med pečenjem.
Pekač postavite v predgreto pečico na 220oC. Pecite približno 15 minut nato pa zmanjšajte temperaturo na 190oC. Če bi se zelenjava ali hobotnica prehitro preveč zapekli, dolijte v pekač 1 dcl vode.

hobotnica v pečici

4

Hobotnica je pečena po približno 40 minutah oziroma, ko je krompir mehak.

Dober tek!

hobotnica v pečici

Sestavine

 2 hobotnice
 1 cvetača
 4 čebule
 2 mlade čebule
 1 koromač
 3 rdeče paprike
 5 kolerabe
 10 česna
 5 korenčkov
 2 bučki
 5 srednje velikih krompirjev
 2 rožmarina
 1 soli (po okusu)
 1 mlete sladke paprike
 5 rdečega vina
 3 belega balzamičnega kisa
 1 rdečega popra
 5 olivnega olja

Ingredients

 2 hobotnice
 1 cvetača
 4 čebule
 2 mlade čebule
 1 koromač
 3 rdeče paprike
 5 kolerabe
 10 česna
 5 korenčkov
 2 bučki
 5 srednje velikih krompirjev
 2 rožmarina
 1 soli (po okusu)
 1 mlete sladke paprike
 5 rdečega vina
 3 belega balzamičnega kisa
 1 rdečega popra
 5 olivnega olja

Directions

1

Hobotnico očistite. Odrežite ji lovke in glavo, srednji del pa zavrzite saj je običajno žilav in trd. Glavo dobro očistite. Zavrite vodo in ji dodajte žličko rožmarina, žlico rdečega popra, 1 na četrtine narezano čebulo in žlico olivnega olja. Kuhajte v pokriti posodi približno 25 do 30 minut.

hobotnica v pečici

2

Tačas narežite vso zelenjavo na srednje velike kose in jo razporedite v malo pomaščen pekač (olivno olje). Krompir rad dam na vrh, da se lepo zapeče. Dodajte vse začimbe tako, da jih raztresete po zelenjavi. Prelijte z vinom in balzamičnim kisom (če boste v zelenjavo dodali paradižnik, kisa ne boste potrebovali).

hobotnica v pečici

3

Hobotnico odcedite. V zelenjavo v pekaču naredite vdolbine in vanjo postavite lovke hobotnice ter glavo. Tanke dele lovk skrbno zvite na dno, da se ne bodo prežgale med pečenjem.
Pekač postavite v predgreto pečico na 220oC. Pecite približno 15 minut nato pa zmanjšajte temperaturo na 190oC. Če bi se zelenjava ali hobotnica prehitro preveč zapekli, dolijte v pekač 1 dcl vode.

hobotnica v pečici

4

Hobotnica je pečena po približno 40 minutah oziroma, ko je krompir mehak.

Dober tek!

hobotnica v pečici

Hobotnica z zelenjavo iz pečice
27. avgust, 2019
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.