Print Options:

Jajčevci v jajčki

Prep Time15 minsCook Time10 minsTotal Time25 mins

Ne vem od kod letos toliko melancanov. Medtem ko jih prejšnja leta skorajda nisem jedel, jih je letos ogromno. Pri jajčevcih me predvsem moti njihova priprava, saj če želiš, da so okusni, moraš nanje vlit liter olja. To pa ni ravno v skladu z mojim prepričanjem o zdravi hrani. Razmišljal sem torej kaj bi naredil s temi melancani, ki sem jih dobil in se domislil sledečega recepta.

jajčevci v jajčki

 2 jajčevca (melancana)
 2 jajca
 1 vode
 5 soli
 1 masla
1

Jajčevce narežite na centimeter debele kose. Zmešajte jajca, vodo in sol ter jajčevce namočite vanje. Z vilico jih dobro stisnite, da popijejo čim več jajčne vode. Večkrat obrnite in ponovite.

Nato zagrejte ponev na srednjo temperaturo in v njej raztopite maslo. Jajčevce pecite približno 5 minut na vsaki strani.

Seveda lahko enako naredite tudi z bučkami.

jajčevci v jajčki

2

jajčevci v jajčki

3

jajčevci v jajčki