
Verjetno vam ni tuje, da sem zagovornik drobovine v prehrani, še posebej jeter. Enostavno imajo več hranil kot katera koli druga hrana sploh. Vitamin A, D, B-12, holin, železo…
Jaz sicer uživam v njih, so pa okusi različni in marsikdo jih ima težavo spravit po grlu. Obstaja nekaj trikov, kako narediti jetrca »užitna« tudi za takšne in tole je eden od njih. Komentar je bil: »Če mi nebi povedal, da so jetrca not, sploh nebi vedela.«. Torej poskusite tudi sami.

Navodila
Priporočam, da je vso meso na sobni temperaturi, saj se tako lažje in bolje speče. Vzemite torej mleto meso in jetra iz hladilnika kakšni 2 uri preden jih boste pričeli pripravljati.
Jetra najprej narežite na čim manjše koščke. Lahko bi jih tudi na grobo zamleli če imate primerno napravo ali pa vam to naredi mesar. Jaz jih raje narežem ampak resnično na majhne koščke tako, da se malo poigrajte.
V posodi zmešajte mleto meso, jetra, rdečo papriko, piment, origano, sol in sesekljan česen. Maso dobro pregnetite in oblikujte polpete. Jaz jih naredim cca 2 cm debele in jih nato pečem na zmerni temperaturi 4-5 minut na vsaki strani. Če masa ne bo na sobni temperaturi bo trajalo nekoliko dlje.
Zraven postrezite kakšen pire in solato, jaz sem se tokrat poigral s krompirjem, jabolki in ingverjem.
Dober tek!
Sestavine
Ingredients
Directions
Priporočam, da je vso meso na sobni temperaturi, saj se tako lažje in bolje speče. Vzemite torej mleto meso in jetra iz hladilnika kakšni 2 uri preden jih boste pričeli pripravljati.
Jetra najprej narežite na čim manjše koščke. Lahko bi jih tudi na grobo zamleli če imate primerno napravo ali pa vam to naredi mesar. Jaz jih raje narežem ampak resnično na majhne koščke tako, da se malo poigrajte.
V posodi zmešajte mleto meso, jetra, rdečo papriko, piment, origano, sol in sesekljan česen. Maso dobro pregnetite in oblikujte polpete. Jaz jih naredim cca 2 cm debele in jih nato pečem na zmerni temperaturi 4-5 minut na vsaki strani. Če masa ne bo na sobni temperaturi bo trajalo nekoliko dlje.
Zraven postrezite kakšen pire in solato, jaz sem se tokrat poigral s krompirjem, jabolki in ingverjem.
Dober tek!