Liver burgers – jetrca z mletim mesom

Verjetno vam ni tuje, da sem zagovornik drobovine v prehrani, še posebej jeter. Enostavno imajo več hranil kot katera koli druga hrana sploh. Vitamin A, D, B-12, holin, železo…

Jaz sicer uživam v njih, so pa okusi različni in marsikdo jih ima težavo spravit po grlu. Obstaja nekaj trikov, kako narediti jetrca »užitna« tudi za takšne in tole je eden od njih. Komentar je bil: »Če mi nebi povedal, da so jetrca not, sploh nebi vedela.«. Torej poskusite tudi sami.

liver burgers

Navodila

1

Priporočam, da je vso meso na sobni temperaturi, saj se tako lažje in bolje speče. Vzemite torej mleto meso in jetra iz hladilnika kakšni 2 uri preden jih boste pričeli pripravljati.

Jetra najprej narežite na čim manjše koščke. Lahko bi jih tudi na grobo zamleli če imate primerno napravo ali pa vam to naredi mesar. Jaz jih raje narežem ampak resnično na majhne koščke tako, da se malo poigrajte.

liver burgers

2

V posodi zmešajte mleto meso, jetra, rdečo papriko, piment, origano, sol in sesekljan česen. Maso dobro pregnetite in oblikujte polpete. Jaz jih naredim cca 2 cm debele in jih nato pečem na zmerni temperaturi 4-5 minut na vsaki strani. Če masa ne bo na sobni temperaturi bo trajalo nekoliko dlje.

liver burgers

3

Zraven postrezite kakšen pire in solato, jaz sem se tokrat poigral s krompirjem, jabolki in ingverjem.

Dober tek!

liver burgers

Sestavine

 250 g mletega govejega stegna
 150 g govejih jeter
 6 česna
 21 soli
 1 mlete rdeče paprike
 5 origana
 1 pimenta

 

 

Ingredients

 250 g mletega govejega stegna
 150 g govejih jeter
 6 česna
 21 soli
 1 mlete rdeče paprike
 5 origana
 1 pimenta

Directions

1

Priporočam, da je vso meso na sobni temperaturi, saj se tako lažje in bolje speče. Vzemite torej mleto meso in jetra iz hladilnika kakšni 2 uri preden jih boste pričeli pripravljati.

Jetra najprej narežite na čim manjše koščke. Lahko bi jih tudi na grobo zamleli če imate primerno napravo ali pa vam to naredi mesar. Jaz jih raje narežem ampak resnično na majhne koščke tako, da se malo poigrajte.

liver burgers

2

V posodi zmešajte mleto meso, jetra, rdečo papriko, piment, origano, sol in sesekljan česen. Maso dobro pregnetite in oblikujte polpete. Jaz jih naredim cca 2 cm debele in jih nato pečem na zmerni temperaturi 4-5 minut na vsaki strani. Če masa ne bo na sobni temperaturi bo trajalo nekoliko dlje.

liver burgers

3

Zraven postrezite kakšen pire in solato, jaz sem se tokrat poigral s krompirjem, jabolki in ingverjem.

Dober tek!

liver burgers

Liver burgers – jetrca z mletim mesom
27. avgusta, 2019
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.