Prijava

Losos ala sous vide

Zadnje dni se mi zdi, da bom umrl na lososu. Pomoje sem ga v zadnjih 14 dneh jedel vsaj 8 krat. Pogosteje bi verjetno lahko jedel samo še kakšen rib eye steak. Ni pa o njem kdaj drugič, tokrat pa še enkrat o lososu.

Enkrat sem vam že pisal o perfektni pripravi lososa in tokrat sem vse skupaj še nadgradil. Pa še zelo enostavno je. Pogosto se namreč zgodi, da lososa prepečemo, s tem izsušimo in ni ve tako dober kot bi lahko bil. V slow cookerju (sous vide) se vam to ne more zgodit, zmeraj boste dobili namreč perfektno pripravljenega lososa. Brez izjeme.

Pa tudi priloga je bila svojevrstna. Sladki krompir in cvetača ala sous vide ter pekan orehi na olivnem olju s čilijem.

losos sous vide
Category, , , , , , , , , , , , , DifficultyBeginnerPrep Time5 minsCook Time3 hrsTotal Time3 hrs 5 mins

Navodila

1

Cvetačo narežite na večje kose. Sladki krompir z olupkom narežite na kocke. Oboje zvakumirajte in dajte v slow cooker na 85oC za 2 uri. Ko je kuhano zamenjate vodo, saj boste za lososa potrebovali nižjo temperaturo.

losos sous vide

2

Lososu odrežite kožo. File zvakumirajte (če jih vakumirate več dajte vsakega v svojo vrečko). Nastavite slow cooker na 50oC in 60 minut. Dajte zraven tudi že kuhano zelenjavo, da bo ostala topla.

losos sous vide

3

Pekane narežite na drobno narežite in jih na hitro prepražite na žlici olivnega olja. Dodajte ščep soli in čili po okusu.

losos sous vide

4

V ponvi hrustljavo zapecite kožo in jo rahlo solite.
Vzemite lososa in zelenjavo iz vrečk in jih položite na krožnik. Solite po okusu. Čez lososa nadevajte pekane in pokrijte z zapečeno kožo.

losos sous vide

5

Predlagam, da čim hitreje servirate in uporabite vroč krožnik, saj se losos in zelenjav drugače zelo hitro ohladijo.
Tako, pa imate nekaj enostavnega s čimer bi se lahko pohvalili tudi vrhunski kuharji. Če pa nimate slow cookerja pa lahko recept še zmeraj uporabite na klasični način.

losos sous vide

Sestavine

 300 g lososa s kožo
 21 cvetače
 1 sladki krompir
 5 pekan oreščkov
 1 olivnega olja
 5 soli
 1 čilija

 

 

Ingredients

 300 g lososa s kožo
 21 cvetače
 1 sladki krompir
 5 pekan oreščkov
 1 olivnega olja
 5 soli
 1 čilija

Directions

1

Cvetačo narežite na večje kose. Sladki krompir z olupkom narežite na kocke. Oboje zvakumirajte in dajte v slow cooker na 85oC za 2 uri. Ko je kuhano zamenjate vodo, saj boste za lososa potrebovali nižjo temperaturo.

losos sous vide

2

Lososu odrežite kožo. File zvakumirajte (če jih vakumirate več dajte vsakega v svojo vrečko). Nastavite slow cooker na 50oC in 60 minut. Dajte zraven tudi že kuhano zelenjavo, da bo ostala topla.

losos sous vide

3

Pekane narežite na drobno narežite in jih na hitro prepražite na žlici olivnega olja. Dodajte ščep soli in čili po okusu.

losos sous vide

4

V ponvi hrustljavo zapecite kožo in jo rahlo solite.
Vzemite lososa in zelenjavo iz vrečk in jih položite na krožnik. Solite po okusu. Čez lososa nadevajte pekane in pokrijte z zapečeno kožo.

losos sous vide

5

Predlagam, da čim hitreje servirate in uporabite vroč krožnik, saj se losos in zelenjav drugače zelo hitro ohladijo.
Tako, pa imate nekaj enostavnega s čimer bi se lahko pohvalili tudi vrhunski kuharji. Če pa nimate slow cookerja pa lahko recept še zmeraj uporabite na klasični način.

losos sous vide

Losos ala sous vide
27. avgusta, 2019
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.