Prijava

Losos s koprom ter zelenjava z lešniki in figo

Obožujem lososa, to ste do sedaj verjetno že ugotovili. Tokat sem v Hoferju zasledil svežega v kopru. Pač firbec in sem ga kupil, pa moram priznat, da je bil odličen. Zraven pa sem na hitro pogledal kaj še imam v hladilniku za prilogo. Zelenjava z ingverjem, lešniki in figami, da nebo čista klasika…
losos koper lešniki fige
Category, , , , , , , , , , , , DifficultyBeginnerPrep Time3 hrs 30 minsCook Time12 hrsTotal Time15 hrs 30 mins

Navodila

1

Lososu odstranite kožo, solite in ga obložite s koprom. Predlagam, da ga čez noč pustite stati, ne bo pa nič narobe tudi, če ga boste spekli takoj.
Druga možnost pa je, da kupite že pripravljenega, kot sem ga jaz. V Hoferju imajo odličnega.
Lososa specite na srednji temperaturi približno 3 minute na vsaki strani.

losos koper lešniki fige

2

Krompir olupite in narežite na koščke ter na skuhajte. Prav tako na hitro skuhajte brstični ohrovt. Naj oboje ostane še nekoliko nekuhano, saj boste vse skupaj kasneje popražili.

losos koper lešniki fige

3

Na maslu ali olivnem olju popražite na kolobarje narezan por, korenček in gomoljno zeleno.

losos koper lešniki fige

4

Čez približno 3 minute dodajte odcejana krompir in brstični ohrovt, grobo narezane lešnike, ingver, piment in sol.

losos koper lešniki fige

5

Pražite še približno 3-4 minute in na koncu dodajte narezane suhe fige, ter zalijte z balzamičnim kisom.

losos koper lešniki fige

Sestavine

 400 g lososa
 1 kopra
 1 soli
Priloga
 3 srednje velikih krompirjev
 200 g brstičnega ohrovta
 1 drobno narezane gomoljne zelene
 2 korenčka
 1 por
 10 lešnikov
 5 suhih fig
 1 ingver (cca 2 cm košček)
 1 masla ali olivnega olja
 3 temnega balzamičnega kisa
 1 piment
 5 soli

Ingredients

 400 g lososa
 1 kopra
 1 soli
Priloga
 3 srednje velikih krompirjev
 200 g brstičnega ohrovta
 1 drobno narezane gomoljne zelene
 2 korenčka
 1 por
 10 lešnikov
 5 suhih fig
 1 ingver (cca 2 cm košček)
 1 masla ali olivnega olja
 3 temnega balzamičnega kisa
 1 piment
 5 soli

Directions

1

Lososu odstranite kožo, solite in ga obložite s koprom. Predlagam, da ga čez noč pustite stati, ne bo pa nič narobe tudi, če ga boste spekli takoj.
Druga možnost pa je, da kupite že pripravljenega, kot sem ga jaz. V Hoferju imajo odličnega.
Lososa specite na srednji temperaturi približno 3 minute na vsaki strani.

losos koper lešniki fige

2

Krompir olupite in narežite na koščke ter na skuhajte. Prav tako na hitro skuhajte brstični ohrovt. Naj oboje ostane še nekoliko nekuhano, saj boste vse skupaj kasneje popražili.

losos koper lešniki fige

3

Na maslu ali olivnem olju popražite na kolobarje narezan por, korenček in gomoljno zeleno.

losos koper lešniki fige

4

Čez približno 3 minute dodajte odcejana krompir in brstični ohrovt, grobo narezane lešnike, ingver, piment in sol.

losos koper lešniki fige

5

Pražite še približno 3-4 minute in na koncu dodajte narezane suhe fige, ter zalijte z balzamičnim kisom.

losos koper lešniki fige

Losos s koprom ter zelenjava z lešniki in figo
27. avgusta, 2019
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.