Prijava

Nadevani bučkini čolnički

Dobil sem bučko. Domačo. No, ni ravno bučka, je kar ornk buča. In sem naredil ven dvojambornico, pa čolničke. Ker se mi je pač dalo. Če vam je všeč, ponovite. Predvsem otroci bodo z veseljem sodelovali. Bodite kreativni in z njimi pobarvajte jadra.
Kako narediti jadra? Nič kaj ne komplicirajte. Jaz sem vzel stare palčke, ki so bile priložene sušiju, poševno odrezal staro pisemsko kuverto in evo, jadro.
nadevani bučkini čolnički

Navodila

1

Čebulo, papriko in korenček narežite na koščke, dobro solite in popražite. Dodajte meso in pražite še približno 5 minut.

nadevani bučkini čolnički

2

Medtem iz bučko preprečite po sredini in odstranite najmehkejši del skupaj s semeni. Jaz ta semena pri tako veliki bučki zavržem saj nimajo najboljšega okusa, pa tudi nekaj prostora je potrebno naredit za mešanico, s katero jih bomo nadevali.

nadevani bučkini čolnički

3

Ko ste odstranili semena, z žlico izdolbite še preostanek bučke tako, da bo ostal čolniček s približno 1 cm debelo steno. Poskusite jo izdolbsti kar najbolj enakomerno.

nadevani bučkini čolnički

4

Na grobo nasekljajte česen in vanj nastrgajte liste sveže bazilike. Primešajte izdolbljeno bučo in vse skupaj dodajte mešanici z mesom. Dodajte še lisičke in grah. Če seveda nimate lisičk lahko uporabite tudi kakšne druge gobe, na primer šampinjone ali pa vse skupaj naredite tudi brez. Začinite po okusu in upoštevajte, da bo bučka ne bo začinjena posebej, kar pomeni, da mora biti okus mešanice intenzivnejši. Na koncu vmešajte še jajca.

nadevani bučkini čolnički

5

Ogrejte pečico na 185oC. Bučke postavite v velik pekač in če so na eni strani nižje jo nekako podložite, saj bo v nasprotnem primeru tam iztekel sok. Nadevajte jih z mesno mešanico in na vrh narežite mozzarelo. Postavite v pečico in pecite približno 30 minut.

Na koncu lahko vse skupaj okrasite ali pa tudi ne. Dober tek!

Bučke pa je bilo dovolj za 6-7 oseb...

nadevani bučkini čolnički

6

nadevani bučkini čolnički

7

nadevani bučkini čolnički

Sestavine

 1 buč(k)a
 1 bivolja mozzarela
 2 korenčka
 1 rumena paprika
 2 čebule
 2 lisičk
 1 graha
 4 česna
 4 listi sveže bazilike
 2 jajca
 1 masla ali druge maščobe za peko
 sol, poper, čili, majaron, sveži rožmarin...

Ingredients

 1 buč(k)a
 1 bivolja mozzarela
 2 korenčka
 1 rumena paprika
 2 čebule
 2 lisičk
 1 graha
 4 česna
 4 listi sveže bazilike
 2 jajca
 1 masla ali druge maščobe za peko
 sol, poper, čili, majaron, sveži rožmarin...

Directions

1

Čebulo, papriko in korenček narežite na koščke, dobro solite in popražite. Dodajte meso in pražite še približno 5 minut.

nadevani bučkini čolnički

2

Medtem iz bučko preprečite po sredini in odstranite najmehkejši del skupaj s semeni. Jaz ta semena pri tako veliki bučki zavržem saj nimajo najboljšega okusa, pa tudi nekaj prostora je potrebno naredit za mešanico, s katero jih bomo nadevali.

nadevani bučkini čolnički

3

Ko ste odstranili semena, z žlico izdolbite še preostanek bučke tako, da bo ostal čolniček s približno 1 cm debelo steno. Poskusite jo izdolbsti kar najbolj enakomerno.

nadevani bučkini čolnički

4

Na grobo nasekljajte česen in vanj nastrgajte liste sveže bazilike. Primešajte izdolbljeno bučo in vse skupaj dodajte mešanici z mesom. Dodajte še lisičke in grah. Če seveda nimate lisičk lahko uporabite tudi kakšne druge gobe, na primer šampinjone ali pa vse skupaj naredite tudi brez. Začinite po okusu in upoštevajte, da bo bučka ne bo začinjena posebej, kar pomeni, da mora biti okus mešanice intenzivnejši. Na koncu vmešajte še jajca.

nadevani bučkini čolnički

5

Ogrejte pečico na 185oC. Bučke postavite v velik pekač in če so na eni strani nižje jo nekako podložite, saj bo v nasprotnem primeru tam iztekel sok. Nadevajte jih z mesno mešanico in na vrh narežite mozzarelo. Postavite v pečico in pecite približno 30 minut.

Na koncu lahko vse skupaj okrasite ali pa tudi ne. Dober tek!

Bučke pa je bilo dovolj za 6-7 oseb...

nadevani bučkini čolnički

6

nadevani bučkini čolnički

7

nadevani bučkini čolnički

Nadevani bučkini čolnički
27. avgusta, 2019
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.