Print Options:

Pastirska pita brez glutena – Shepherd’s pie

Prep Time10 minsCook Time45 minsTotal Time55 mins

Tokrat se je opogumila Petra in z vami podelila njen recept...

Zdaj, ko je bolj hladno prav zapaše topla hrana na žlico. Vsaj meni. Tako sem prišla na idejo, da naredim pastirsko pito, malo po moje, brez testa, je pa vseeno vrhunsko dobro uspela in sva jo z velikim veseljem pojedla.

pastirska pita brez glutena

 500 g BIO mletega govejega mesa
 4 veliki krompirji
 200 g mladega graha
 1 velika čebula
 5 pelatov
 5 soli
 1 popra
 4 listi bazilike
 1 timijana
 1 oregana
 1 redeče paprike
 1 čilija
1

Vzela sem BIO mleto goveje meso, ga na čebuli prepražila in dodala paradižnikovo omako ter začimbe (sol, malo popra, baziliko, timijan, origano, rdečo papriko in malo čilija). Lahko pripravite meso kot da delate Bolognese omako.

Medtem, ko sem pripravljala meso, sem dala kuhat olupljen krompir, narezan na kocke, ter posebej grah. Vklopite pečico na 180oC, da bo topla, ko končate s pripravami.

pastirska pita brez glutena

2

Medtem, ko čakate, da se krompirček skuha, imate dovolj časa, da operete in otrebite solato. Uporabite domišljijo in dodajte solati kakšno na kockice narezano kolerabo, redkvice, orehe, jaz rada dodam tolščak, je dober in zelo koristen ‘’plevel’’, ki raste na vrtu.

pastirska pita brez glutena

3

V posodo, primerno za v pečico naložite plast prepraženega mesa z omako, nanj naložite grah in povrh še plast pire krompirja.

Pire krompir lahko delate z mlečnimi izdelki ali brez. Jaz se jim malo izogibam in uporabim samo maslo ali pa še tega nadomestim z dobrim olivnim oljem. Drugače pa ga lahko naredite čisto klasično – mleko, maslo in morda še kisla smetana.

Po vrhu lahko potresete kakšen sirček – mozzarello ali cheddar, jaz nisem dala ničesar.

Postavite v pečico in pustite, da se peče dokler vrh ne porumeni.

Dober tek in pazite, ker je zeloooo vroče...

pastirska pita brez glutena