Prijava

Popečena zelenjava s koromačem in poširana jajčka

Tokrat en recept brez mesa in sicer je ta mešanica zelenjave okusna in nasitna. Predvsem paše kombinacija s suhimi slivami in arašidi, ki celotno jed nekoliko osladijo. Zraven pa še jajčka, ki jih tokrat nisem želel vmešat v zelenjavo, saj mi je bilo škoda okusa. Pa sem se spomnil poširanih jajčk, ki jih tako preredko delam.
koromač poširanja jajčka zelenjava

Navodila

1

Vse sestavine razen češnjegeva paradižnika narežite in popecite na olivnem olju. Najprej pražite na visoki temperaturi, da dobi zelenjav malo barve, nato pa znižajte na srednjo temeperaturo. Pražite približno 10 do 15 minut, ovisno kakšno trdoto zelenjave imate radi.

Češnjev paradižnik narežite na četrtine in ga v zelenjavo zmešajte šele na koncu.

koromač poširanja jajčka zelenjava

2

Za poširana jajčka potrebujete čim bolj sveža jajčka, če želite, da lepo uspejo.

koromač poširanja jajčka zelenjava

3

Vodo zavrite in zmanjšajte plin tako, da bo na rahlo a konstantno vrela. V vodo dodajte žlico kisa.

Jajce zlomite v kozarec. Naredite vrtinec v vodi in spustite jajce nežno v sredino vrtinca. Beljak se bo tako lepo ovil okrog rumenjaka.

Jajce kuhajte 3 minute.

koromač poširanja jajčka zelenjava

4

Mmmmm, dober tek!

koromač poširanja jajčka zelenjava

Sestavine

 1 velik por
 4 korenčki (jaz sem mešal rumenega in oranžnega)
 2 paprike (raznobarvne)
 1 koromač
 1 slanih praženih arašidov (lahko so tudi navadni)
 6 suhih sliv
 6 češnjevih paradižnikov
 1 drobno narezanega ingverja (ali 1/2 žličke ingverja v prahu)
 1 pimenta
 5 soli
 5 rožmarina
Poširana jajčka
 6 svežih jajc

Ingredients

 1 velik por
 4 korenčki (jaz sem mešal rumenega in oranžnega)
 2 paprike (raznobarvne)
 1 koromač
 1 slanih praženih arašidov (lahko so tudi navadni)
 6 suhih sliv
 6 češnjevih paradižnikov
 1 drobno narezanega ingverja (ali 1/2 žličke ingverja v prahu)
 1 pimenta
 5 soli
 5 rožmarina
Poširana jajčka
 6 svežih jajc

Directions

1

Vse sestavine razen češnjegeva paradižnika narežite in popecite na olivnem olju. Najprej pražite na visoki temperaturi, da dobi zelenjav malo barve, nato pa znižajte na srednjo temeperaturo. Pražite približno 10 do 15 minut, ovisno kakšno trdoto zelenjave imate radi.

Češnjev paradižnik narežite na četrtine in ga v zelenjavo zmešajte šele na koncu.

koromač poširanja jajčka zelenjava

2

Za poširana jajčka potrebujete čim bolj sveža jajčka, če želite, da lepo uspejo.

koromač poširanja jajčka zelenjava

3

Vodo zavrite in zmanjšajte plin tako, da bo na rahlo a konstantno vrela. V vodo dodajte žlico kisa.

Jajce zlomite v kozarec. Naredite vrtinec v vodi in spustite jajce nežno v sredino vrtinca. Beljak se bo tako lepo ovil okrog rumenjaka.

Jajce kuhajte 3 minute.

koromač poširanja jajčka zelenjava

4

Mmmmm, dober tek!

koromač poširanja jajčka zelenjava

Popečena zelenjava s koromačem in poširana jajčka
27. avgusta, 2019
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.