Prijava

Tapiokin puding z bananmi in inverjem

Tapioka je pri nas nekoliko manj poznana. Gre za škrob iz korenine rastline Cassava. Čeprav sama korenina vsebuje dobre ogljikove hidrate pa je tapioka vseeno procesirana, kar pomeni, da tudi ne gre za sestavino, ko jo želite uporabljati vsakodnevno. Ohlajena tapioka sicer tvori tako imenovan odporni škrob, ki je dober prebiotik in je tudi brez glutena.

Vsekakor tovori odlične sladice. Ene najboljših, in tu in tam si jih lahko privoščite.

tapiokin puding
Category, , , , , , , , , , , DifficultyBeginnerPrep Time5 minsCook Time5 minsTotal Time10 mins

Navodila

1

Tapioka perlice prelijete z vodo in kokosovim mlekom ter zavrete. Kuhajte dokler perlice ne postanejo mehke (približno 15 minut). Uporabite lahko tudi navadno mleko. Če imate čas lahko perlice poprej tudi namočite za približno 2 uri, kar skrajša čas kuhanja.

tapiokin puding

2

Primešajte narezane banane, ingver, cimet in med. Ti trije naredijo izvrstno kombinacijo sladkega in malo pekočega okusa.

tapiokin puding

3

Počakajte, da se zmes zgosti v puding in dober tek.

Meni je bila to ena najboljših sladic kar sem jih sploh jedel!

tapiokin puding

Sestavine

 5 tapioka perlic
 5 vode
 5 kokosovega mleka
 1 banana
 1 narezanega ingverja
 5 medu
 21 cimeta

 

 

Ingredients

 5 tapioka perlic
 5 vode
 5 kokosovega mleka
 1 banana
 1 narezanega ingverja
 5 medu
 21 cimeta

Directions

1

Tapioka perlice prelijete z vodo in kokosovim mlekom ter zavrete. Kuhajte dokler perlice ne postanejo mehke (približno 15 minut). Uporabite lahko tudi navadno mleko. Če imate čas lahko perlice poprej tudi namočite za približno 2 uri, kar skrajša čas kuhanja.

tapiokin puding

2

Primešajte narezane banane, ingver, cimet in med. Ti trije naredijo izvrstno kombinacijo sladkega in malo pekočega okusa.

tapiokin puding

3

Počakajte, da se zmes zgosti v puding in dober tek.

Meni je bila to ena najboljših sladic kar sem jih sploh jedel!

tapiokin puding

Tapiokin puding z bananmi in inverjem
27. avgusta, 2019
Recepti za zdravje @2019 | Vse pravice pridržane.